Tornavida Ucu Nasıl Manyetize Edilir?

26-11-2018 12:55


Tornavida Ucu Nasıl Manyetize Edilir?

 

 

Tornavida ucunuzun dilediğiniz zaman manyetik olmasını sağlayabilirsiniz. Vidalar, sürücünün başına doğru oturmayacaksa, dar köşelere uzanmak veya yukarı doğru vidalamak konularında bir sıkıntı olabilir. Ayrıca, ucun içeriye gireceği derin bir delinmiş bir delikten vida almakla ilgili sürekli sorunlar yaşanır.

 

Neyse ki, kendi tornavidalarınızı güvenle evde sabitleyebileceğiniz birkaç yöntem var. Profesyonel mıknatıslama aletleriniincelemek için tıklayın.

 

Adım 1 - Hazırlık ve Temizle

 

İyi bir tutunma elde etmek için son derece güçlü bir mıknatısa ihtiyacınız olacak. Mıknatısını bir yere yerleştirin, varlığından etkilenecek herhangi bir şeyin yanına koymamaya dikkat edin. Kir ve döküntü bulunmadığından emin olmak için tornavida milini ve ucu temizleyin. En iyi manyetik yapışmayı elde etmek için şaft bir bezle silinmeli ve ayrıca kurutulmalıdır. İşlemi etkileyebilecek gevşek parçacıklar çıkarılmalıdır.

 

Adım 2 - Test

 

Öncelikle, mıknatıslanma olup olmadığını öğrenmek için test edin. Bunu tornavida ucuna herhangi bir küçük metal nesneye (metal bir vida gibi) dokunarak ve dokunduğunda bir "çekerek” hissedip hissetmediğinizi görerek yapabilirsiniz. Eğer yok ise, tornavida tamamen manyetiktir.

 

Adım 3 – Mıknatıslama/ Manyetize Etme

 

Mıknatısı bir elinize alın ve tornavidayı diğer elinize alın. Şaftın ucunu (sapın yanında) mıknatısın üzerine yerleştirerek başlayın ve daha sonra milin uzunluğunu mıknatıs boyunca ucuna kadar devam edin. Yavaş yavaş ama aşırı yavaş yapmayın. Geri gelin ve aynı hareketi dört veya beş kez tekrarlayın.

Tornavidanın ucuna metal bir vida ile dokunarak tekrar test edin. Tornavida ucunda yukarı kaldırarak yanıt verirse, iyi bir manyetizma seviyesine ulaşmış olursunuz. Hafif bir kaldırma varsa ancak vidayı çekmiyorsa, tornavidayı milini güçlü mıknatıs boyunca birkaç kez daha çalıştırmayı deneyin ve ardından tekrar test edin.

 

Adım 4 - Demanyetize

 

Bu işlemden sonra tornavida çok uzun bir süre manyetizedir. Ancak işlemi geri almak isterseniz, işiniz bittikten sonra da manyetikliği giderebilirsiniz. Bu tam olarak aynı süreçtir. Tornavidanın ucunu mıknatısa karşı tutarak başlayın ve mıknatısı sapa ulaşıncaya kadar mıknatısı yukarı doğru ilerletin. Bu demanyetizasyonu etkilemek için birkaç kez tekrarlayın.

 

Tornavida Ucu Nasıl Manyetize Edilir Tornavida Ucu Nasıl Manyetize Edilir Tornavida Ucu Nasıl Manyetize Edilir Tornavida Ucu Nasıl Manyetize Edilir Tornavida Ucu Nasıl Manyetize Edilir Tornavida Ucu Nasıl Manyetize Edilir

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.