Tornavida Çeşitleri

28-02-2018 10:44

 

Tornavida Çeşitleri

 

Tornavida ile Kolay ve Rahat İş

Tornavidalar insanların hayatına girdi gireli çok işe yaramışlardır. TornavidaM.Ö 3. Yüzyılda Arşimet icat etmiştir. Arşimet tornavidanın mucidi olarak bilinir. Ama bugünkü tornavidalar Arşimet’in tornavidalarından çok daha farklıdır.

 

Günümüzde pek çok farklı tornavida çeşidi bulunmaktadır. İsim kökeni torno-vite sözcüğünden gelmektedir. El aletleri denilince ilk akla gelen ya matkaptır ya da tornavidadır. Bu ikisi evde ve tamircilerde olmazsa olmazıdır. Matkaplar bile vidalama yapabiliyor. Matkaplar çok güçlü aletlerdir. Matkap duvarı demiri sacı ve daha sayamadığımız bir sürü şeyi delebilir. Matkaplar elektrik ve havayla çalışabilir. Elektrik ile çalışan matkap belirli bir volt ile güç sağlayarak delme işlemini gerçekleştirir. Matkap daha önceden dediğimiz gibi vidalama işinde de kullanılır. Araç kullananlar illaki lastik almaya ve ya lastik tamir ettirmeye gitmiştir. Orada lastiği çıkarmak için bir matkap kullanıldığını görmüştür. İşte o matkap hava ile çalışmaktadır. Basınçlı hava gönderen bir pompa matkabın çalışmasını sağlar. Tornavidaucu değiştirilebilen ve değiştirilemeyen çeşitleri mevcuttur. Ucu değiştirilebilen tornavidalara her türlü uç takılabilir. Ama ucu değiştirilemeyen tornavidaların sadece tek bir ucu vardır. Ucu değiştirilemeyen tornavidalar fazla tercih edilmediği için piyasada fazla bulunmamaktadır.

 

Tornavida Seti  

Ucu değiştirilebilen tornavidalar set olarak ta satılmaktadır. Genellikle bu setler tercih edilir. Bu tornavida setinde ihtiyaç duyduğunuzdan daha fazla uç bulunmaktadır. Bu uçlar gayet kullanışlı ve dayanıklıdır. Nereyse bütün vidalı sistemleri bu setle rahat bir şekilde takıp çıkarabilirsiniz.

 

Şarjlı Tornavidalar 

Akülü vidalama diye geçen şarjlı tornavidalar, çıkması zorlaşmış vidaları gayet kolay bir şekilde çıkartıp takabilirler. Değişik güçlerde bulunan bu şarjlı tornavidalar şimdi basit, zor her vidalama işlerinde kullanılmaktadır. Teknoloji her gün gelişmektedir. Bu dayanarak bu tür işlerde kolaylaşmaya başlamıştır. Bu şarjlı tornavidalar bazen de matkap olara kullanılabiliyor. Matkap gibi işlevi olan şarjlı tornavida çok güçlü olarak yapıldığından duvarı da delebilmektedir. Bu şarjlı vidalamanın tek kötü yanı şarjını bittiği zaman yedek bir pil gibi alternatifi olmayışıdır. Bu da işin tam ortasında güç kaybı yaşanmasına ve işin yapılışını zorlaşmasına neden olmaktadır. Şarjlı tornavida diğer bir adıyla akülü vidalama bir bit seti içinde gelmektedir. Takıp çıkarılabilen bir ucu olan akülü vidalama seti her türlü vidalama işini başarıyla gerçekleştirmektedir. Şarjlı tornavidayı kullanırken fazla zorlanmaması lazım. Gücü neyse o kadar kullanma mantığı ile kullanılması lazımdır. Yoksa bir daha kullanılması imkânsız ve ya kullanıcıya ve çevresine zarar verebilecek bir patlama oluşabilir. Bunun için çok dikkatli kullanılması tavsiye edilir ve önerilir.

 

Tornavida Çeşitleri 

Tornavida çeşitleri mevcuttur. Bu çeşitler de kullanım alanlarında kolaylık sağlamaktadır. Bu çeşitlerin bazıları şunlardır. Yıldız, düz, torx ve daha birçoğu. Yıldız tornavida, yıldız vidaların takılıp çıkarılması içi kullanılır. Düztornavida düz vidaların çıkarılıp takılması için kullanılır. Torx tornavidatelefon tamir etmek için kullanılır. Farklı uç takımları bulunan torx tornavida, telefon tamircileri tarafından çok kullanılır. Bu tornavidalarkullanılırken dikkatli olunmasında yarar var. Ters bir durumda kullanıcıya çak ciddi zararlar verebilir. Mesela ters bir hareket oldu kullanıcının eline girebilir ve ya kullanıcının karın bölgesine girerek ciddi yaralanmalar oluşabilir ve ölüme yol açabilir. Böylesine basit bir aletin ölüme götürebileceğini unutmamak lazım olup, gayet dikkatli bir şekilde kullanılması satıcılar tarafından önerilmiştir.

 

Tornavida Çeşitleri Tornavida Çeşitleri Tornavida Çeşitleri Tornavida Çeşitleri Tornavida Çeşitleri Tornavida Çeşitleri Tornavida Çeşitleri Tornavida Çeşitleri

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.