Termal Kamera Kullanım Alanları Nelerdir?


Termal Kamera Nedir? 


Termal kamera görüntüleme yöntemi olarak gözle görülmeyen IR enerjiyi (ısıyı) esas alan ve görüntünün genel yapısını IR enerjiye göre oluşan renkler ve şekillerin belirlendiği görüntüleme sistemine verilen addır.

Termal kamera; genelde güvenlik amaçlı da kullanılmaktadır fakat çok çeşitli sektörlerin de kullanımına açık bir üründür.

 

 

Termal Kamera Nasıl Çalışır?

·Hemen hemen güç sarfiyatı yapan tüm cihazlar ve makineler arızalanabilir. Arızalanmadan önce ısınırlar ve ısı yani infrared enerji yayarlar.

·Termal kameralar temassız ölçüm cihazları olduklarından, cihazlardan dışarı yayılan bu görünmez infrared enerjiyi algılar.

·Bu enerjiyi elektronik sinyale dönüştürür.

·Böylece kamera ekranında termal görüntü şeklinde görüntüler ortaya çıkar.

 

Termal Kamera Kullanım Alanları

·Termal kamera ile enerji iletim ve dağıtım hatları, elektrik panoları gibi elektrik sistemleri ile, klemens ve bağlantı noktalarındaki korozyonlar ve kopukluklar,

·Elektrik ve makinelerden oluşan sistemlerin bir arada faaliyet gösterdiği elektrik motorlarının rulman, stator ve rotor bölümlerinde meydana gelen arızaların tespit edilmesinde,

·Sıcak hava, sıcak su ve buhar taşıyarak çalışan sistemlerde oluşan ve gözden kaçabilecek kaçaklar için,

·Tüm binalar, tesisler ve fabrikalar gibi enerji tüketiminin devam ettiği yerlerde enerji verimliliği çalışmaları yapılırken ve enerji kayıplarının tespit edilmesinde kullanılabilir.

 

Termal Kamera Ne İşe Yarar?

·İnsan gözü sadece elektromanyetik spektrumdaki ışıkları görebilirken, diğer dalga boylarındaki ışıkları göremez.

·Termal enerji de insan gözünün göremediği kızıl ötesi yani infrared aralıkta yayılır. Termal kameralar bu temele göre çalışmaktadır.

·Bir termal kamera kızıl ötesi yani infrared dalga boyundaki ışığı görür ve bu ışığı resme çevirir.

·Böylece gözle görülmeyen fakat acil olarak çözülmesi gereken problemler termal kamera görüntüsü sayesinde fark edilebilir hale gelir.

·Küçük bir elektrik probleminin bile büyük yangınlara ve büyük kayıplara sebep olabileceği düşünülürse, termal kameraların önemi daha iyi anlaşılabilir.

·Örneğin, termal kamera kullanımı fazla akım geçtiği için ısınan bir kablonun fark edilerek erken bir dönemde önlem alınabilmesini sağlar.

 

 

 

Termal Kamera Kullanım Alanları Nelerdir Termal Kamera Kullanım Alanları Nelerdir Termal Kamera Kullanım Alanları Nelerdir Termal Kamera Kullanım Alanları Nelerdir Termal Kamera Kullanım Alanları Nelerdir Termal Kamera Kullanım Alanları NelerdirTermal Kamera Kullanım Alanları Nelerdir

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.