Silikon Tabancası İle Neler Yapılır?

09-05-2018 11:52


Silikon Tabancası İle Neler Yapılır?

 

Genel olarak yapıştırma amacıyla kullanılan silikon tabancaları, plastik, ahşap ve metal gibi birçok yüzeyde kullanılabilir.

 

Sıcak silikon tabancası, mum tabancası ismiyle de bilinir. Kokusuz olması ve yapıştırıcı etkisinin kalıcı olması nedeniyle sıklıkla tercih edilen bir üründür. Ayrıca istenildiği zaman da yapıştırılan maddelerin ayrılmasına olanak sunar. Yapıştırıldığı yerlerden çıkarılsa bile ardında iz bırakmaz.

 

 

Silikon tabancasıyla telefon kılıfı, kalemlik, kolye ve birçok süs eşyası yapılabileceği gibi evlerde birçok farklı amaçla kullanılabilir. Silikonla yapılan eşyalar oldukça çeşitlidir. Isıtıcı bir tabancanın arkasına yerleştirilen silikon mumla çalışır. Tabancanın tetik kısmına basılmasıyla, tabancanın ucundan silikon eriyerek çıkar. Bu tabanca sayesinde, mum eriyerek istenen yere yapışma özelliğine kavuşur.

 

Evlerin dekorasyonunda, eşyaların kullanım alanlarının değiştirilmesinde, kendi el emeğiniz olan ürünler ortaya çıkarmak istediğinizde, silikon tabancası size yardımcı olacaktır.

 

·Örneğin altı kaygan olan terliklerinizin veya paspaslarınızın altına silikon sıkarak, kaymamasını sağlayabilirsiniz.

·Silikonla yapılan süs eşyaları konusunda yaratıcı olabilir, üç boyutlu objeler yaparak evinizin dekorasyonunda farklı bir tarz yaratabilirsiniz.

·"Kendin yap” projelerinin olmazsa olmazı silikon tabancaları sayesinde, yapıştırma özelliğinin yanında çok farklı türde süslemelere imza atabilirsiniz.

·Bir silikon tabancanız varsa, onunla yapay çiçeklerin üzerine su damlası yapabilir, kolye, bileklik gibi takıların yapımında kullanabilirsiniz.

·Silikon tabancasıyla bardak altlığı yapımı veya silikon tabancasıyla kalemlik yapımı ile ilgili videoları izleyebilir, kendi yaratıcılığını da ortaya koyarak, birbirinden farklı modellerde nesneler üretebilirsiniz.

 

Sıcak Silikon Tabancası Nasıl Kullanılır?

 

·Alınan silikon tabancasının arkasına mumu yerleştirildikten sonra, mum tabancanın içine iyice girene kadar, tabancanın tetiğine basılmalıdır.

·Daha sonra tabanca fişe takılır ve ortalama iki dakika boyunca ısınması beklenir.

·Eğer tabancanın tetiğine basıldığında, mum kolaylıkla dışarı çıkıyorsa, işleme başlanabilir.

·Yapıştırılmak istenen yüzeye sıkılır ve soğumasını beklemeden üzerine bastırılır.

·Yapıştırma işlemi bez, kumaş gibi ince maddelerde yapıldıysa, yapıştırma işleminden hemen sonra o bölgeye dokunmamak gerekir.

·Yapıştırıcıyı az kullanmak, mumun eşyalar üzerinde kalın bir katman oluşturmaması açısından önemlidir.

 

Silikon Tabancası İle Neler Yapılır Silikon Tabancası İle Neler Yapılır Silikon Tabancası İle Neler Yapılır Silikon Tabancası İle Neler Yapılır Silikon Tabancası İle Neler Yapılır Silikon Tabancası İle Neler Yapılır

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.