Sıcak Silikon Tabancası Kullanımı

28-01-2019 10:23


Sıcak Silikon Tabancası Kullanımı

 

 

Silikonun Isınmasını Bekleyin

 

Yapıştırıcıyı yumuşatmak için silikon tabancasına birkaç dakika verin. Yeterince erimiş hale geldikten sonra, tetiği çekerken tutkal dışarı akacaktır. Çoğu silikon tabancası için, ısıtma işlemi yaklaşık iki dakika sürecektir. Daha büyük ve endüstriyel sınıf silikon tabancaları, silikonu kolayca dağıtabilmek ve yeterince ısıtmak için beş dakikaya kadar sürebilir. 

 

• Bazı silikon tabancaları açma / kapama düğmelerine sahipken, bazılarında yoktur. Eğer sizinki öyleyse, silikonu ısıtmaya başlamadan önce "açık” konuma getirilmesi gerekir. Aksi halde, fişe takılı olduğu anda ısınmaya başlayacaktır. 

• Kullanılmadığı zaman, silikon tabancasını tel destek standında tabanından ayırın. Asla aktif bir silikon tabancasını yan yatırmayın.

Eritilmiş Silikonu Serbest Bırakmak İçin Tetiği Hafifçe Sıkın Silikon tabancasının nozulunu aşağıya doğru tutun ve yapıştıracağınız öğeyi kapatın. Eriyik silikon uçtan çıkmaya başlayana kadar tabancanın tetiğini yavaşça sıkın. Maddenin temas ettiği yere doğrudan temas ederek, maddenin yüzeyine doğrudan yapıştırın. Silikonu nokta, kıvrım veya düz çizgilerle düzgünce uygulayın.
• Yapıştırdığınız nesnenin altına bir parça hurda karton veya folyo koyunuz.
 
• Hassasiyet gerektiren projeler için kullanmadan önce silikon tabancanız için bir fikir edinmek üzere birkaç parça atılır malzeme yapıştırmayı deneyin.
• Mümkünse, ellerinizi sıcaktan ve karışıklıktan korumak için çalışırken bir çift eldiven giyin.
 

 

Sadece İhtiyacınız Kadar Silikon Kullanın

 

Az miktarda yapıştırıcıyla başlayın ve daha fazlasına ihtiyacınız olup olmadığını belirleyin. Küçük bir yapıştırıcı uzun bir yol kat eder. Tetik çekildiğinde eritilmiş silikon oldukça hızlı bir şekilde akacaktır ve dikkatli değilseniz çok fazla kullanılması kolay olabilir. Yapıştırdığınız öğeyi doyurmaktan veya dağınık şekilde silikon uygulamaktan kaçının. Yapıştırıcı oldukça hızlı bir şekilde kurulabilir, bu nedenle yalnızca ihtiyacınız olduğu kadar kullanın.

• Strafor harflerini diorama yapıştırmak, büyük yüzey alanlarına veya ağır parçalara sahip nesneleri güvenli bir şekilde tutmak için zig-zag veya spiral şeklinde daha fazla silikon eklemek isteyebilirsiniz.

• Sıcak yapıştırıcının bir miktar kalın bir şekilde uygulanması gerekir, ancak aşırı miktarda kullanılması yumuşak yüzeylerin sertleşmesine ve göze hoş gelmemesine neden olabilir.

 

 

Silikonun Kurumasını Bekleyin

 

Ucu, yapıştırma işlemini tamamladığınız öğeden çıkarın. Kullandığınız tutkal tabancası modeli bir açma / kapama anahtarına sahipse, onu "kapalı” konuma çevirin ve bir kenara koyun. Silikonun birkaç dakika kurumasına izin verin. Silikon yüzeyler arasındaki bağ, mum kurdukça katılaşacaktır. Yapışkanın sıkı bir bağ oluşturması nedeniyle, eşyalarınızı elinizle veya bir kelepçeyle tutmanız yararlı olabilir.

 

 

Sıcak Silikon Tabancası Kullanımı Sıcak Silikon Tabancası Kullanımı Sıcak Silikon Tabancası Kullanımı Sıcak Silikon Tabancası Kullanımı Sıcak Silikon Tabancası Kullanımı Sıcak Silikon Tabancası Kullanımı Sıcak Silikon Tabancası Kullanımı

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.