Sıcak Hava Üflemeli Havya Nasıl Kullanılır?

04-05-2018 10:03


Sıcak Hava Üflemeli Havya Nasıl Kullanılır?

 

 

 

Elektrik ve elektronik devrelerinde, birimleri birbirine lehimlemek amacı ile kullanılan alet havyadır. Havyaların yüksek hız ve ısı sağlayabilen çeşidi ise, sıcak hava üflemeli havyalardır. Havyanın çabuk ısınabilmesi gerekmektedir. Lehimleme esnasında ısı kaybı yaşanmaması açısından havyanın özellikleri öne çıkmaktadır. Havya gövdesinden gelen ısıyı yalıtarak, sağlıklı çalışma sağlaması açısından da değerlendirilmelidir. Havyalarda ısı dengesi korunması bakımından, rezistans olması önemlidir. Bu bakımdan sıcak hava üflemeli havya ihtiyacı karşılar niteliktedir.

 

 

 

Geniş hizmet ağı olan büyük firmalar için, havyanın özelliği ne olursa olsun her türlü özellik anlamında, havya bulundurması teknik bir zorunluluktur. Sıcak hava üflemeli havya ile sıcaklık dengesi sağlanarak kolaylıkla çalışma sağlayan, olumlu çalışma sahaları yaratılabilmektedir. Sıcak üflemeli havya,hızlı ve güvenilir bir çalışma alanı oluşturulabilmektedir. Bu nedenle havya istasyonu olumlu sonuçlanan işler yapma olanağı da sağlamaktadır. Elektronik eşyaların devre ve sistemlerinin hassaslığı düşünüldüğünde, iş kazasına neden olmadan, ürünlere zarar vermeden çalışmak önemlidir. İstasyonsuz olan havyalar küçük firmalar tarafından kullanılırken, büyük firmaların istasyonlu havyaları tercih etmesi yoğun iş düzeninde pratik çalışmayı sağladığı içindir. Sıcak hava istasyonu hobi ürünleri üzerinde çalışan öğrenciler açısından da uygun bir cihazdır.

 

Online satış sitelerinde görülen, fonksiyonlu ve ayarlanabilir dijital havya istasyonları, birçok alanda kullanıma uygun olarak üretilmiştir. Okullarda, hobi atölyelerinde ve Ar-Ge laboratuarlarında uzun ömürlü, rahat kullanıma sahip, kaliteli ve kullanışlı bir ürünü kullanmak mümkün olmaktadır. Özellikle dijital ekranı olan üflemeli havyanın göstergesi üzerinde havya sıcaklığı ve üfleme sıcaklığının belirtilmesi önemli bir fonksiyondur. Havya kullanılırken, havya sıcaklığı ve üfleme sıcaklığının ayarı da yapılabilmektedir. Devrelere uygun ısı tercihi yapılabildiğinden, istenilen ısı ayarını yaparak çalışabilmek mümkündür. Elektronik ısı ayarlı üflemeli havya, devrelerin lehimlenmesinde güvenle kullanılmaktadır. Üfleme ucunun da ısı ayarının yapılabilmesi cazip özellikler arasındadır.

 

Sıcak Hava Üflemeli havya kullanılırken, ısı ayarı yapılmalı ve lehimlenen ürünün zarar görmemesi için uygun ısı ayarına getirilmelidir. Genellikle 100° C ile 480° C ayarlanabilen havya kullanılırken, ısının elverişli olmasına dikkat edilmelidir.

 

 

Sıcak Hava Üflemeli Havya Nasıl Kullanılır Sıcak Hava Üflemeli Havya Nasıl Kullanılır Sıcak Hava Üflemeli Havya Nasıl Kullanılır Sıcak Hava Üflemeli Havya Nasıl Kullanılır Sıcak Hava Üflemeli Havya Nasıl Kullanılır Sıcak Hava Üflemeli Havya Nasıl Kullanılır Sıcak Hava Üflemeli Havya Nasıl Kullanılır

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.