Sıcak Hava Tabancası Kullanımı

03-05-2018 09:42


Sıcak Hava Tabancası Kullanımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

 

Sıcak hava tabancaları, lehimleme ürünleri içerisinde yer alır ve kullanıldığı alanlarda etkili çözümler sunar. Kullanım alanları pek fazla bilinmeyen bu aleti aldığınızda emin olun pek çok alanda yardımcınız olduğunu göreceksiniz.

 

Kaliteli bir sıcak hava tabancasıkullanılarak, istenilen bölgeye uygulanan sıcak hava ısı yalıtımı ve ısı odaklanması ile istenilen sonuçlar alınabilir.

-Görüntü olarak saç kurutma makinelerine benzerler ve sıcak havayı iletmeye yararlar.

-Plastik ürünlere, sıcak hava tabancası ile lehim yapma ve lehim sökme işlemleri güvenle yapılabilir.

-Sıcak hava tabancası ise plastik kaynak işlemleri yapılabilir.

-Bazı yapıştıcıların yumuşatılmasında ve şekillendirilmesinde, silikon atıkların sökülmesinde, lehim sökülmesind eve duvar kağıtlarının kullanımı sona erdiğinde duvardan sökülmesinde, sıcak hava tabancaları kullanılabilir.

-Sıcak hava tabancalarının ısı ayarı 350 ile 500 derece arasında değişmektedir ve ihtiyaca göre ayarlanabilme özelliğine sahiptir. Sıcaklık için LED ekranı sayesinde istenilen sıcaklığa ayarlama yapılabilir.

-Kullanımının oldukça kolay olması nedeniyle, en büyük yardımcılarınızdan bir haline gelecek bir üründür.

-Sıcak hava tabancası ile boya sökme işlemleri yapılabileceği gibi, plastik boruların bükülmesi, buz çözme gibi oldukça geniş bir kullanım alanı vardır.

-Boyanın tozsuz bir şekilde çıkarılması için en uygun aletlerdendir.

-Bu tabancalar, eğer düşük ısı ayarında kullanılırsa, nemli bir tahtayı kurutmak için veya boyanın kuruma süresini kısaltmak için de, kullanıcıya fayda sağlayabilir.

 

Sıcak Hava Tabancası Kullanılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

·Sıcak hava tabancaları oldukça yüksek ısıya ulaşabildiklerinden, kullanmadan önce üretici firmanın tavsiyelerinin dikkate alınması gereklidir.

·Kullanımı sırasında gözlük, maske, kalın iş eldivenleri gibi koruyucu ekipmanların kullanılması, güvenlik açısından önemlidir.

·Sıcak hava tabancalarıyla çalışmadan önce, ortamdan kolay alev alıp tutuşabilecek talaş, kağıt gibi maddelerin uzaklaştırılması gerekir. Bu nedenle çalışılan yer temiz olmalıdır.

·Kullanılmadığı zamanlarda ise, sıcak hava tabancalarının fişinin çekilip uygun bir yere kaldırılması gerekir.

·Sıcak hava tabancası ile tampon yenilemeye kadar birçok işlem yapılabilir fakat, yüksek ısılara ulaşabilen bu aletin güvenli kullanımına özen gösterilmelidir.

 

Sıcak Hava Tabancası Kullanımı Sıcak Hava Tabancası Kullanımı Sıcak Hava Tabancası Kullanımı Sıcak Hava Tabancası Kullanımı Sıcak Hava Tabancası Kullanımı

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.