Şebeke Voltajını Ölçmek

Şebeke Voltajını Ölçmek

Multimetre ile yapılabilecek gerilim, akım ve voltaj ölçümünde dikkat edilmesi gereken hususlar ve uygulanması gerekenler nelerdir? 

Önce Güvenlik

Şebeke voltajlarını ölçmek için bir ölçüm cihazı kullanmadan önce, test kablolarının hasar görmediğinden ve yanlışlıkla dokunulabilecek açık iletkenler olmadığından emin olun.

Test kablolarının, DMM'nin ortak ve gerilim soketlerine takılı olduğunu kontrol edin.

Dikkatli Olun

Ölçüm cihazındaki mesafe kadranını AC voltlarına ve en yüksek voltaj aralığına ayarlayın.

Probları soket anahtarını kullanarak soket çıkışına takmadan önce daima gücü (mümkünse) kapatın. Soketin sıcak (canlı) pimine bir sonda yerleştirmeden önce, ilk önce nötr pime bir prob takın. Probu ilk önce sıcak (canlı) pime yerleştirirseniz ve ölçüm cihazı arızalı olursa, akım ölçerken nötr proba akabilir. Eğer yanlışlıkla proba dokunursanız, bir şok olasılığı vardır.

Sonunda güç anahtarını açın ve voltajı ölçün.

CAT III - CAT IV

İdeal olarak, şebeke gerilimlerini test etmek için en az CAT III veya tercihen CAT IV korumaya sahip bir metre alın ve kullanın. Bu tip ölçüm cihazları, test edilmekte olan hat üzerindeki aşırı yüklere ve geçişlere karşı en yüksek seviyede koruma sağlayan yüksek kopma kapasitesi (HRC) sigortaları ve diğer dahili güvenlik bileşenlerini içerecektir. Daha az korumalı bir ölçüm cihazı, yanlış bağlanmışsa veya geçici bir voltaj dahili bir yay oluşturuyorsa, yaralanmalara yol açabilir.

 

Şebeke Voltajını Ölçmek Şebeke Voltajını Ölçmek Şebeke Voltajını Ölçmek Şebeke Voltajını Ölçmek Şebeke Voltajını Ölçmek

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.