Pensampermetre İle Büyük Akımların Ölçülmesi

Pensampermetre İle Büyük Akımların Ölçülmesi

Çoğu multimetrede, en yüksek akım aralığı 10 veya 20 amp'dir. Çok yüksek akımları bir multimetreyle ölçmek uygun değildir. Çünkü normal 4 mm'lik soketler ve test uçları aşırı ısınma olmadan yüksek akımlar taşıyamaz. Bunun yerine, bu ölçümler için kelepçe metre kullanılır.

 

Pensampermetre ya da diğer adıyla kelepçe ölçerler (adından da anlaşılacağı gibi), bir akım taşıma kablosu etrafına kenetlenen dev bir elbise mandalına benzer bir yaylı kelepçeye sahiptir. Bunun avantajı, bir devrenin seri olarak bir metre yerleştirilmesi için kırılması gerekmediği ve standart bir DMM'de akım ölçülürken olduğu gibi gücün kapatılmaması gerektiğidir. Kelepçe ölçerler, akan bir akım tarafından üretilen manyetik alanı ölçmek için entegre bir akım trafosu veya hall etki sensörü kullanır. Sayaç, akımı gösteren bir LCD ile kendi kendine yeterli bir cihaz olabilir veya alternatif olarak cihaz, prob uçları ve 4 mm "banana" fişleri aracılığıyla standart bir DMM'ye bir voltaj sinyali verebilir. Gerilim ölçülen sinyale orantılıdır, tipik olarak 1mv 1 amp'i temsil eder.

Pensampermetre ile yüzlerce veya binlerce amper ölçebilirsiniz

Bir akım kelepçesi kullanmak için, sadece tek bir kablo üzerinden kelepçelersiniz. Güç kablosu veya çok çekirdekli kablo olması durumunda, çekirdeklerden birini ayırmanız gerekir. Aynı akımı taşıyan ancak ters yönde iki çekirdek mevcutsa, akım akışına bağlı manyetik alanlar iptal olur ve okuma sıfır olur.

Pensampermetre İle Büyük Akımların Ölçülmesi Pensampermetre İle Büyük Akımların Ölçülmesi Pensampermetre İle Büyük Akımların Ölçülmesi Pensampermetre İle Büyük Akımların Ölçülmesi Pensampermetre İle Büyük Akımların Ölçülmesi

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.