PCB Tamiri için Sıcak Hava BGA Rework Istasyonu Kullanma

24-12-2018 13:56

 

PCB Tamiri için Sıcak Hava BGA Rework Istasyonu Kullanma

 

PCB'leri tamir ederken sıcak hava rework istasyonları inanılmaz derecede kullanışlıdır. Bir PCB tasarımının mükemmel olması nadiren meydana gelir ve sorun giderme işlemi sırasında sıklıkla fişlerin ve bileşenlerin çıkarılması ve değiştirilmesi gerekir. Sıcak hava istasyonu olmadan bir IC'nin hasarsız olarak çıkarılması neredeyse imkansızdır. Sıcak hava onarımı için vereceğimiz bu ipuçları ve püf noktaları, bileşenlerin ve IC'lerin değiştirilmesini çok daha kolaylaştıracaktır.

 

Doğru Araçlar

 
Yeniden lehimleme işlemi, temel lehimleme kurulumunun üstünde ve ötesinde birkaç araç gerektirir. Temel yeniden çalışma sadece birkaç araçla yapılabilir, ancak daha büyük çipler ve daha yüksek başarı oranı için (zarar vermeden) birkaç ilave araç önerilir. Temel araçlar:
 
2. Lehim Teli
3. Lehim Macunu (çözücü için)
4. Lehim Akısı
6. Cımbız
 
 

Lehim yeniden işlemeyi daha kolay hale getirmek için, aşağıdaki araçlar da çok kullanışlıdır:

 
1. Sıcak Hava Temizleme Nozulları 
3. Sıcak Plaka
 

Lehim Sökme için Hazırlık

 

Bir bileşenin yeni çıkartıldığı aynı pedlere lehimlenecek bir bileşen için lehimin ilk kez çalışması için biraz hazırlık gerektirir. Çoğunlukla, pedler üzerinde bırakılırsa, IC yükselmiş ve pimlerin tümünün doğru lehimlenmesini önleyebilen PCB pedleri üzerinde oldukça fazla miktarda lehim kalmaktadır. Ayrıca eğer IC ortada lehimden daha alt bir tabana sahipse, IC'yi yükseltebilir veya IC, yüzeye doğru basıldığında dışarı itilirse lehim köprülerinin sabitlenmesi için bile sert bir şekilde yaratabilir. Pedler, lehimsiz bir havya ucu üzerlerinden geçirilerek ve fazla lehimin çıkarılmasıyla çabucak temizlenebilir ve düzleştirilebilir.
 


Rework

 

Bir sıcak hava rework istasyonu kullanarak bir IC'yi hızlı bir şekilde çıkarmak için birkaç yol vardır. En basit ve en kolay olanı; bileşenlere lehimin her seferinde yaklaşık aynı anda eriyeceği şekilde dairesel bir hareketle bileşene sıcak hava uygulamaktır. Lehim eritildiğinde, bileşen bir çift cımbızla çıkarılabilir.
Daha büyük IC'ler için başka bir teknik ise, standart lehimden çok daha düşük bir sıcaklıkta eriyen çok düşük sıcaklıktaki bir lehim olan dolgu macununu kullanmaktır. Standart lehimle eritildiklerinde karıştırılırlar ve lehim birkaç saniye boyunca sıvı kalır ve bu da IC'yi çıkarmak için yeterli zaman sağlar.
Bir IC'nin çıkarılması için bir diğer yöntem ise, bileşenin yapışmasını engelleyen herhangi bir pimi fiziksel olarak keserek başlar. Tüm pimlerin çıkarılması, IC'nin çıkarılmasına izin verir ve ya sıcak hava ya da bir havya, pimlerin kalıntılarını kaldırabilir.
 

Dikkat Edilmesi Gerekenler 

 

Bileşenleri çıkarmak için bir sıcak hava lehim tamir istasyonu kullanmak tamamen risksiz değildir. Yanlış giden en yaygın şeyler şunlardır:
 
1. Yakındaki parçaların zarar görmesi - Bileşenlerin hiçbiri, IC üzerinde lehimin eritilmesi için gereken süre boyunca bir IC'nin çıkarılması için gerekli ısıya dayanamaz. Izolasyon bandı gibi ısı kalkanlarının kullanılması, parçaların yakınında hasar oluşmasını önlemeye yardımcı olabilir.
 
2. PCB kartının zarar görmesi - Sıcak hava nozulları, daha büyük bir pimi veya pedi ısıtmak için uzun bir süre sabit tutulduğunda, PCB çok fazla ısınabilir ve delamine olmaya başlar. Bundan kaçınmanın en iyi yolu bileşenlerin biraz daha yavaş ısınmasıdır, böylece etrafındaki levha sıcaklık değişimine ayarlamak için daha fazla zamana sahiptir (ya da dairesel hareket ile tahtanın daha büyük bir alanını ısıtır). Bir PCB'yi çok hızlı bir şekilde ısıtmak, bir buz küpünü ılık bir bardak suya düşürmek gibidir - mümkün olduğunda hızlı ısıtma süreçlerinden kaçının.
 
PCB Tamiri için Sıcak Hava BGA Rework Istasyonu Kullanma PCB Tamiri için Sıcak Hava BGA Rework Istasyonu Kullanma PCB Tamiri için Sıcak Hava BGA Rework Istasyonu Kullanma PCB Tamiri için Sıcak Hava BGA Rework Istasyonu Kullanma PCB Tamiri için Sıcak Hava BGA Rework Istasyonu Kullanma PCB Tamiri için Sıcak Hava BGA Rework Istasyonu Kullanma PCB Tamiri için Sıcak Hava BGA Rework Istasyonu Kullanma PCB Tamiri için Sıcak Hava BGA Rework Istasyonu Kullanma PCB Tamiri için Sıcak Hava BGA Rework Istasyonu Kullanma PCB Tamiri için Sıcak Hava BGA Rework Istasyonu Kullanma PCB Tamiri için Sıcak Hava BGA Rework Istasyonu Kullanma PCB Tamiri için Sıcak Hava BGA Rework Istasyonu Kullanma
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.