Özel Tasarım Onarım Ürünleri

25-01-2018 11:29

Özel Tasarım Onarım Ürünleri

El aletleri arasında bilinmeyenleri de bulunmaktadır. Bu pekte fazla bilinmeyenlerin bile hayatımızda kullanılması gereken önemli aletlerdir.

Özel Tasarım Onlarım Ürünleri 

Özel tasarım onarım ürünleri içerisinde bulunan pas temizleme kalemi, pas temizleme işlevinde kullanılır. Pas temizleme kalemi laboratuvar gibi alanlar da kullanılır ve laboratuvar çalışanları için çok yararlı bir alettir. Çok uygun fiyata satılan bu kalem elektronik bakım ürünleri, elektrik lehimleme işlemi, üniversite teknik laboratuvarlar da, oksitlenme oluşan tüm PCB kartların temizlik işlerinde kullanılır. mm’lik değerlere sahiptirler. Farklı desende ve türlerde mevcuttur.Alyan takımı her ustanın vazgeçilmez yardımcılarıdır. Farklı türleri bulunan alyan takımı mm’lik cisimleri mevcuttur. Cırcır şeklinde de bulunabilen türleri de mevcuttur. Allen şeklinde de yazılmaktadır. Bazı teknolojik makineler alyan takımı ile sökülüp takılabilmektedir. Alyananahtarı aylan başlı cıvataları söküp takmaya yarayan altıgen başlı L biçiminde bir el aletidir. Alyan anahtarı, 1.5, 2, 2.5, 3.4, 5.6, 8.10 gibi takımları mevcuttur. Bu takımlar pekte pahallı değildirler. Fiyatları 10 ile 500 TL arası değişkenlik göstermektedir.

Vantuz 

Vantuz; cam ve ya deri üzerine yapıştırılarak çekip emmeye yarayan şişe ve benzeri çekmen olarak adlandırılan bir tutamaçtır. Genellikle cam takmak için gelenlerin elinde vantuzlar olur. Bu vantuzlar camı herhangi bir yerden kaldırmak için kullanılır. Bir başka bilinen kullanım yeri ise akvaryumlardır. Akvaryumun içine konulan aletlerin cama yapışması için vantuzkullanılır. Vantuz akvaryumcular için çok önemli bir yere sahiptir. Malzemeyi akvaryumda sabit ve istenilen yerde uzun süre boyunca tutar ve bu akvaryum içerisindeki balıkları rahatsız etmez. Mıknatıslama aracı tornavida uçlarını ve diğer bileşenleri mıknatıslamak ve ya manyetize etmek için kullanılan uzun ömürlü bir üründür. Cep telefonu tamir eden yerlerde, bilgisayar tamiri gerçekleştiren yerlerde sıkça bulunur. Çünkü vidalama yapılan yerler elin sığmadı yerlerde olduğu için vidanın düşmemesi için bu araç kullanılır. Ve işi kolaylaştırır. Aynı zamanda zaman ve iş gücü tasarrufu yapılması amaçlanır.

Antistatik Bileklik 

Antistatik bileklik, insanlara yüklenen statik enerjiyi toplamaya yarar. Bilindiği üzere insan vücudu elektrik toplayabilir. Annelerimiz ve babalarımız sinirlendiği zaman toprağa basalardı. Bunun sebebi üzerindeki statik enerjiyi toprağa gider ve insanın sakinleşmesi sağlanır. Ama İstanbul gibi bir yerde pek fazla temiz toprak bulunmadığından mühendisler antistatik bileklik yapmışlardır. Kablosuz ve kablolu türleri mevcuttur. Kablolu kullanımı konusunda dikkat edilmesi gerekir. Bileklik takıldıktan sonra uzatma kabloların toprak bölümüne bileklik kablosunu sokmanız gerekli. Ama dikkat edilmesi gerekir ki 220 v çıkışa o kabloyu sokmamanız gerekir. Çünkü alete enerji gider ve hem siz çarpılırsınız hem de alet bozulur. Bileklikten kablo, uzatma kablonun toprak kısmına sokulduğu zaman insan üzerindeki statik enerjiyi toprağa verir ve insanı sakinleştirir.

PCB Tutucu  

PBC tutucu lehimleme yaparken malzemenin sabit durmasını amaçlar. Lehim yapan kişinin malzemeyi tutması çok zordur. Bunun için mühendisler böyle bir alet yapmışlardır. Bu alet lehim yapan kişinin de zarar görmesi engellenir. PBC diye geçen elektronik katlar çok hasattır. Bu tutucu bu işi en hassas biçimde gerçekleşir. Zamandan tasarrufu elde edilir. PBC tutucunu fiyatı orta seviyededir. Fiyatı 30 ile 500 TL arasındadır. Plastik sıvı şişesisıvı maddeleri plastik bir şişenin içine muhafaza edilir ve etrafa yayılması önlenir. Ustaların yağı plastik şişeler içine koyar ve yağlamayı en kolay biçimde gerçekleştirir. Damla çeşitler ide bulunur sıvıyı damla damla gönderir ve kontrol sağlanır. Antistatik çalışma pedleri insanın çalışırken üzerindeki statik enerjinin çekilmesini sağlar ve çalışan kişinin sinirlenmesi ve bunalması önlenir.

 

Özel Tasarım Onarım Ürünleri Özel Tasarım Onarım Ürünleri Özel Tasarım Onarım Ürünleri Özel Tasarım Onarım Ürünleri Özel Tasarım Onarım Ürünleri Özel Tasarım Onarım Ürünleri Özel Tasarım Onarım Ürünleri Özel Tasarım Onarım Ürünleri Özel Tasarım Onarım Ürünleri 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.