Multimetre İle Voltaj Nasıl Ölçülür?

 

Multimetre İle Voltaj Nasıl Ölçülür?

 

 

Voltaj ölçmeden önce, test kablolarının hasar görmediğinden ve yanlışlıkla dokunulabilecek açık iletkenler olmadığından emin olun. 

 

Multimetre Kullanımı 

·Yakın mesafeli bitişik olan kabloları, terminalleri veya farklı voltajlara sahip diğer noktaları kısa devre yapma tehlikesi varsa, test edilen devreyi / kabloyu kapatın.

 

·Siyah prob ucunu ölçüm aletindeki COM soketine takın.

 

·Kırmızı pozitif prob ucunu V işaretli sokete takın (genellikle Yunan harf "omega” Ω ve muhtemelen bir diyot sembolü ile işaretlenmiştir)

 

·Sayacın manuel aralık ayar kadranı varsa, AC veya DC voltlarını seçmek için bunu çevirin ve istenen doğruluğu vermek için bir aralık seçin. Örneğin, 20 volt aralığındaki 12 voltluk ölçüm, 200 volt aralığından daha fazla ondalık basamak verir.

 

 

·Ölçüm cihazı otomatik çalışmıyorsa, kadranı AC veya DC sembolü ile 'V' ayarına getirin.

 

·Voltajı ölçmek için bir devrede paralel olarak bir multimetre bağlanmalıdır. Yani bu, iki test probunun, voltaj kaynağına, yüke veya voltajın ölçülmesi gereken diğer iki noktaya paralel olarak bağlanması gerektiği anlamına gelir.

 

·Devre / kablolamanın ilk noktasına karşı siyah probuna dokunun.

 

·İkinci test noktasına karşı diğer kırmızı probuna dokunun. Test edilen nokta ile komşu kablolama, terminaller veya PCB üzerindeki izler arasındaki boşluğa köprü oluşturmayın.

 

 

·LCD ekrandan sonuçları okuyabilirsiniz.

 

 

Not: Bir uç için banana soketi bir uç için krokodil kıskaç ile işe başlamak size; ellerinizi rahatça kullanabilmeniz için kolaylık sunar.

 

Multimetre İle Voltaj Nasıl Ölçülür Multimetre İle Voltaj Nasıl Ölçülür Multimetre İle Voltaj Nasıl Ölçülür Multimetre İle Voltaj Nasıl Ölçülür

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.