Süreklilik, Sigortalar ve Diyot Kontrolü

Süreklilik, Sigortalar ve Diyot Kontrolü

Multimetre ile yapılabilecek bir çok test ve ölçüm vardır. Gerilim, akım, direnç dışında süreklilik ve sigortalar, diyotlar kontrol edilir. Bu yazımızda süreklilik, sigortalar ve diyotların kontrolüne ilişkin bilgiler veriyor olacağız.

Süreklilik ve Sigortalar

·Sayaçtaki seçme kadranını süreklilik aralığına çevirin. Bu genellikle bir dairenin yay dizisi gibi görünen bir sembolle gösterilir.

·Prob uçları, ölçüm voltajı ile aynı şekilde metreye bağlanır.

·Cihazdaki devre kartı / kablodaki bir iletkenin kontrol edilmesi gerekiyorsa, cihazın kapalı olduğundan emin olun.

·Kontrol edilecek olan iletkenin veya ucun her ucunda bir prob ucunu yerleştirin.

·Direnç yaklaşık 30 ohm'dan daha az ise, sayaç bunu bir bip sesi veya vızıldama sesiyle gösterecektir. Direnç genellikle ekranda da gösterilir. Test edilen cihazda süreklilik varsa, sayaçta bir "aşırı" göstergesi, genellikle "1" rakamı görüntülenecektir.

Multimetre ile Diyotlar Nasıl Kontrol Edilir?

Bir diyotun kısa devre veya açık devre olup olmadığını kontrol etmek için bir multimetre kullanılabilir. Bir çalışma diyotuna bağlandığında bir multimetre, bileşen üzerindeki voltajı gösterir.

·Sayacın kadranını, sonundaki çubuklu bir üçgenle gösterilen diyot testi ayarına çevirin.

·Problar, ölçüm voltajı ile aynı şekilde metreye bağlanır.

·Negatif probun ucunu diyotun bir ucuna ve pozitif probun ucunu diğer uca dokundurun.

·Siyah prob, diyotun katoduyla temas ettiğinde (genellikle bileşen üzerinde işaretlenmiş bir çubuk ile gösterilir) ve kırmızı prob, anot ile temas eder, diyot iletir ve ölçüm cihazı voltajı gösterir. Bu bir silikon diyot için yaklaşık 0.6 volt ve Schottky diyot için yaklaşık 0,2 volt olmalıdır. Problar tersine çevrildiğinde, diyot açık devre ve iletken olmadığından, sayaç bir "1" göstermelidir.

·Sayaçlar iki şekilde yerleştirildiğinde sayaç "1" okuyorsa, diyotun hatalı ve açık devre olması muhtemeldir. Ölçüm cihazı sıfıra yakın bir değer gösteriyorsa, diyot kısa devre olur.

·Bir bileşen devrede ise, paralel dirençler okumayı etkileyecektir ve ölçüm cihazı "1" i göstermeyebilir, fakat biraz daha düşük bir değer gösterebilir.

Süreklilik, Sigortalar ve Diyot Kontrolü, Süreklilik, Sigortalar ve Diyot Kontrolü, Süreklilik, Sigortalar ve Diyot Kontrolü, Süreklilik, Sigortalar ve Diyot Kontrolü Süreklilik, Sigortalar ve Diyot Kontrolü, Süreklilik, Sigortalar ve Diyot Kontrolü Süreklilik, Sigortalar ve Diyot Kontrolü, Süreklilik, Sigortalar ve Diyot Kontrolü Süreklilik, 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.