Multimetre Akım ile Nasıl Ölçülür?

Multimetre ile Akım Nasıl Ölçülür ? 

Multimetre kullanılarak yapılan akım ölçümü hakkında ip uçlarına göz atalım.

·Ölçülen devredeki gücü kapatın

·Akımı ölçmek için bir devredeki yük ile bir multimetre seri olarak yerleştirilmelidir.

·Toprak prob ucunu COM soketine takın ve kırmızı pozitif prob ucunu mA soketine veya genellikle 10A işaretli yüksek akım soketine takın (bazı sayaçların 10A yerine 20 A soketi vardır). MA soketi genellikle maksimum akım ile işaretlenir ve eğer akımın bu değerden daha büyük olacağını tahmin ederseniz, 10 A soketini kullanmanız gerekir, aksi halde ölçüm cihazında bir sigortayı patlatırsınız.

·Ölçüm cihazını seri olarak bağlayın.

·Ölçüm aletindeki kadranı en yüksek akım aralığına getirin (veya prob 10A soketinde ise 10A aralığı). Ölçüm cihazı otomatik tepki veriyorsa, bunu "A" veya mA ayarına getirin.

·Gücü açın

·Aralık çok yüksekse daha doğru bir okuma elde etmek için daha düşük bir aralığa geçebilirsiniz.

·Akım ölçümü bittiğinde pozitif probu V soketine geri döndürmeyi unutmayın. Ölçüm cihazı, kurşun mA veya 10 A soketinde olduğunda kısa devre demektir. Kabloyu bu konumda tuttuğunuzda sayacı bir voltaj kaynağına unutup bağlarsanız, en iyi ihtimalle bir sigortayı şişirebilir veya ölçüm cihazını en kötü şekilde havaya uçurabilirsiniz! 

Multimetre Akım ile Nasıl Ölçülür Multimetre Akım ile Nasıl Ölçülür Multimetre Akım ile Nasıl Ölçülür Multimetre Akım ile Nasıl Ölçülür Multimetre Akım ile Nasıl Ölçülür Multimetre Akım ile Nasıl Ölçülür

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.