Mikroskop Nedir?

 

Mikroskop Nedir?

 

Mikroskop, görüntüyü büyüten ve küçük yapıları ayrıntılı olarak görmenizi sağlayan bir cihazdır. Çeşitli boyutlarda olmasına rağmen, ev ve okul kullanımı için mikroskoplar genellikle benzer kısımlara sahiptir: bir taban, bir mercek, ve bir stand. Mikroskop kullanmanın temellerini öğrenmek ekipmanı koruyacak ve size değerli bir araştırma aracı sağlayacaktır.

 

 

Mikroskopun Bileşenlerini Öğrenelim

Mikroskopun çok önemli parçaları vardır. Mercek, numunenizi görmek için bakacağınız bölümdür. Basit bileşik mikroskoplar yalnızca bir merceğe sahip olurken, daha karmaşık mikroskoplar bir binoküler göz merceğine sahiptirler.

 

İşte bileşenler:

 

• Stand, slaytlarınızı görüntülemek için yerleştireceğiniz bir platformdur.

• Kol, tabanı okülere bağlayan bölümdür.

• Objektif, resmi büyüten parçadır. Değişen büyütmelerin çoklu amaçları vardır.

• İki odak düğmesi vardır: kaba ve ince odak. Kaba odak düğmesi genellikle objektif merceği slayta doğru veya uzaklaştırarak hareket ettiren mikroskopun kenarındaki büyük bir topuzdur. Numunenizi bulmanızı ve kabaca odaklanmanızı sağlar. İnce odak, özellikle numuneye odaklanmak için kullanılan daha küçük bir topuzdur. Mikroskop altında neye baktığınıza ince ayar yapmanızı sağlar.

• Işık kaynağı mikroskopun tabanındadır ve sahneye doğru işaret eder. Görüntü görüntüleme için ışık sağlar.

• Diyafram standın hemen altındadır ve görüntünüzde ışık miktarını değiştirmenize izin verir.

 

 

Mikroskop Kullanımı

Mikroskopu temiz ve düz bir yüzeye yerleştirin.

Mikroskopunuza zarar verebilecek herhangi bir kalıntıyı yüzeyden temizleyin. Gerekiyorsa, yüzeyi yüzey temizleyici ve tüy bırakmayan bez ile temizleyin. Bir elektrik prizinin yakınında olun.

• Mikroskopu tabanın altından taşıyın. Asla sadece koldan almayın.

• Mikroskopu masaya yerleştirin ve fişe takın.

 

 

Mikroskop Kullanma Kılavuzunu Yakınınızda Bulundurun

Belirli bir model büyütecin nasıl kullanacağınıza dair talimatlar görmek istiyorsanız, dikkatli bir şekilde okuyun. El kitabında ayrıca, gerekli olması halinde bakım ve temizlik talimatları bulunacaktır.

• El kitabınızı mikroskobuyla saklayın, böylece kolayca referans alabilirsiniz.

• Kılavuzu kaybettiyseniz, web sitesinin mikroskop üreticisi için indirilebilir bir versiyonunu aramayı deneyin. Çevrimiçi bir tane bulamıyorsanız, doğrudan şirketle iletişime geçin ve başka bir e-postanın size gönderilip gönderilemeyeceğini öğrenin.

 

İhtiyacınıza uygun mikroskopları incelemek ve mikroskop fiyatları hakkında bilgi almak için dijital mikroskop kategorimizi ziyaret edebilirsiniz. 

Mikroskop Nedir Mikroskop Nedir Mikroskop Nedir Mikroskop Nedir Mikroskop Nedir Mikroskop Nedir

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.