Lehimleme ve Baskı Devre

12-11-2018 11:17

Lehimleme Ve Baskı Devre

Elektronikte yeni olan pek çok kişi, genellikle lehimleme ve baskılı devre kartları (PCB) ile çalışmaktan çekinir. Devre kartları neredeyse hepsi hassas, "ileri teknoloji” değildir ve yüzeysel olarak ortaya çıktıkça karmaşıktır. Bazı basit hazırlıkları, prosedürleri ve önlemleri takip ettiğiniz sürece, çalışma süreci çok basit olabilir.

Organize Etme, Sıralama ve Planlama, Düşündüğünüzden Daha Önemlidir.

Elektronikler içine girdiğinizde ve kitleri bir araya getirmeye başladığınızda, bu kitler genellikle bir bileşen kontrol listesiyle birlikte gelir ve inşa sürecindeki her adım proje talimatları boyunca ilerlerken işaretlenmek üzere tasarlanmıştır. Başlamadan önce kitdeki tüm parçaları envantere çıkarmanız ve her bir adımı tamamlandı olarak işaretlemeniz önelirilir. Elektronik işlerin karmaşıklığı, küçük ve çok kalabalık bir PCB'ye uzanmak için çok sayıda küçük parçaların ve lehim birleştirme yerlerinin bir araya gelmesidir. Dikkatli, mantıklı ve organize olursanız, bir çok sorunu hafifletirsiniz. Bir PCB projesi kurmak için zaman ayırmak, parçaları geçici parça kutularına veya torbalara ayırmak ve sıralamak, tüm talimatları okumak size hız kazandıracaktır.

Devrelerin Temizliği

Elektronik işine girdiğinizde, PCB'lerinizi temizlemenin her zaman devre oluşturma çalışmanızın bir parçası olması gerektiğini unutmayın. Temizlenmiş havya, daha az ısı ile lehim alır ve daha iyi ıslanır. Bunun için bakır tel( bakır top) tercih edebilirsiniz, kalıntılar için ise antistatik fırçalardan yardım alabilirsiniz.

En Düşük ve En Yüksek Değer

PCB'ler bir karta çok sıkı bir şekilde yerleştirilebilir ve çok yakında çok kalabalık hale gelebilir. Bileşenlerinizi, havyanızı ve lehim teli gereksinim duyduğunuz alana götürmek için küçük bir yer bırakabilirsiniz. Kart lehimleme geliştirmenin bir yolu, kartı nasıl önceden yerleştireceğinizi planlamaktır. Bileşenlerinizdeki lehim, en düşük (genellikle dirençler) ile başlayıp, yukarı doğru hareket eder. Bu şekilde, büyük bileşenler, yanlarında düşük seviyeli olanları yüklemeye çalışırken önünüze çıkamaz.

Bir Çift Cımbız Kullanın

Bir elektronik cımbızı alın. Çoğunlukla bu tür cımbızları gerektirecek kadar küçük olan yüzeye monte bileşenlerle çalışmıyor olsanız bile, karta delikli bileşenler eklemek, parçalara ulaşmaya çalışmak çok daha kolaydır.

Bir Büyüteç Kullanın

Başarılı PCB çalışmaları için, özellikle soğuk birleşmeler ve lehim köprüler gibi sorun çözme sorunlarını çözmek için, bir miktar büyütme işlemine ihtiyacınız olacaktır. Çalıştığınız işi incelemek için daima bir büyüteç bulundurun.

Lehimleme ve Baskı Devre Lehimleme ve Baskı Devre Lehimleme ve Baskı Devre Lehimleme ve Baskı Devre Lehimleme ve Baskı Devre Lehimleme ve Baskı Devre Lehimleme ve Baskı Devre

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.