Lehimleme Ürünleri Kullanımı

14-12-2017 10:23

Elektronik Tamirinde Lehimleme Ürünleri Kullanımı

Lehimleme ürünleri pek çok farklı aparattan oluşan ürünlerdir. Bu ürünler kullanım alanlarına göre değişmektedir.

1. Bga İstasyonları Kulanım Alanları

Bga istasyonlar, devre üstündeki entegre parçaların sökülmesi ve takılması amacı ile üretilmiş ürünlerdir. Elektronik devreler ya da ana kartlar gün geçtikçe gelişen teknoloji ile birlikte daha küçük bir hal almaktadır. Bu küçük devreler için ise tamir malzemeleri daha farklı şekilde üretilmektedir. Bu ürünlerden biri olan bga makinesi, entegre elemanların dökülmesinde ve takılmasında kullanılmaktadır. Entegre elemanların lehim bacaklarına çok yakın bir şekilde bulunuyor olması ve bacakların devreye temas eden bir yerde bulunması bu bölgenin tamirini de zorlaştırmaktadır. İşte böyle durumlarda devreye bga makinası, girmektedir.

2. Havya Ve Havya Çeşitleri

Teknoloji ile birlikte havya ürünlerinde de pek çok alt ürün kategorisi bulunmaktadır. profesyonellerin işini kolaylaştırmak için üretilen sıcak hava üflemeli havya,günümüzde pek çok ince tamir işlerinde kullanılmaktadır. Bu ürünler içinde yer alan lehimleme istasyonu, çift fonksiyonlu olarak da kullanılmaktadır. Bu fonksiyonları ile ürünler tamir işlemini çift taraflı yapmayı da sağlamaktadır. Bu ürün ile küçük bileşenler rahatlıkla yerinden sökülmektedir. Yani havya istasyonu, ile yapılacak olan tamirler pratiklik bakımından en üstün performansı sergilemektedir. Bunun yanı sıra pek çok ürün için özenle tasarlanmış olan havyalar ile mükemmel bir sıcaklık kontrolü de sağlanmaktadır. Çeşitli watt ile üretilen kalem havya da elektronik ürünleri en iyi şekilde tamir etmeye yarayan bir başka üründür. Bakım ve onarım için yapılacak olan çalışmalarda elektrik ve elektronik devreler için lehimleme hızı bu kalem sayesinde daha hızlı ve yüksek ısıyı sağlamaktadır. elektronik alet tamirlerinde önemli bir yeri olan sıcak hava tabancası da gövde içerisinde bulunan ısı yalıtımı ile işlem yapılırken herhangi bir ısı kaybı yaşanmamasını sağlamaktadır.

3. Cep Telefonu Tamir Malzemeleri

Cep telefonları her geçen gün değişen ve değiştikçe içeriği karmaşıklaşan bir yapı haline gelmektedir. bu bakımdan cep telefonu tamir malzemeleri de sürekli değişmektedir. Ürünlerin küçülmesi ile birlikte havya ucu ya da havya kolu gibi tamir ürünleri de bir hayli gelişmiştir. Bu gelişme ile cep telefonlarında gerekli ısı dengesi korunmaktadır. Aynı zamanda en küçük parçalar rezistans veya sıcakhava üfleme kolu ile kolayca yapılmaktadır. Böylece hem parçaların sökülmesi kolaylaşmaktadır hem de daha rahat çalışma alanı oluşmaktadır.

4. Set Halinde Cep Telefonu Tamir Cihazları

Cep telefonu tamir işlemleri günümüzde daha önemli bir hal aldığından nozulgibi aparatlar daha fazla ön plana çıkmaktadır Değişen teknoloji ürünleri cep telefon tamir cihazları & elemanları içinde bir hayli değişiklik oluşturmuştur. Bu bağlamda lehimleme temizleme setleri direk set halinde elektronik devrelerin ısı kaybı yaşanmadan sökülmesini ya da takılmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda izolasyon bandıve vakum kalemi de farklı işlev ve yardım ile karşımıza çıkmaktadır.

 

Lehimleme Ürünleri Kullanımı Lehimleme Ürünleri Kullanımı Lehimleme Ürünleri Kullanımı Lehimleme Ürünleri Kullanımı Lehimleme Ürünleri Kullanımı Lehimleme Ürünleri Kullanımı Lehimleme Ürünleri Kullanımı Lehimleme Ürünleri Kullanımı

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.