Lehim Yapmanın 3 Yolu

22-10-2018 11:13

Lehim Yapmanın 3 Yolu

Lehimleme, kaynak işlemine benzer şekilde, metal parçalarını bir araya getirme işlemidir. Bunu, bağlanacak parçalar arasında lehim olarak adlandırılan ayrı bir alaşım yerleştirerek gerçekleştirirsiniz. Daha sonra lehimi eriyene kadar ısıtın. Lehim soğuduğunda, metal parçalar arasında sertleşir ve bir bağ oluşturur. Kaynaktan farklı olarak, birbirine bağlanan metal erimez; sadece lehim bir bağ oluşturmak için erir. Lehimin üç temel sınıflandırması vardır.

Yumuşak Lehimleme

Yumuşak lehimleme işlemi elektronik ve sıhhi tesisat endüstrilerinde yaygındır. Elektrik bağlantılarını oluşturmak ve devre kartlarına elektronik bileşenler bağlamak için bu yöntemi kullanırlar. Yumuşak lehimleme, bakır boru ve konektörleri birleştiren bir tekniktir. Elektronik lehimleme sürecinde kullanılan lehim, genellikle kalay ve diğer metal türlerinin karışımından oluşur. Sıhhi tesisat bağlarken sıkı bir uyum sağlamak için, boruları bağlamak için kullanılan lehime, akı adı verilen bir asit maddesi ekleyin. Genelde havyayı; elektrik veya gazla ısıtmak suretiyle yumuşak lehimleme gerçekleştirirsiniz. Bu lehimleme yöntemi, diğer tekniklere kıyasla daha zayıf olan bir metal bağı oluşturur.

Sert Lehimleme

Sert lehimleme, yumuşak lehimle karşılaştırıldığında daha güçlü bir bağ oluşturur ve lehim malzemesini eritmek için daha yüksek sıcaklıklar içerir. Bu malzeme normal olarak pirinç veya gümüştür ve eriyecek bir üfleme aygıtının kullanılmasını gerektirir. Bağlanan metal, baz metaller olarak bilinir, pirinç veya gümüş lehimin eridiği bir noktaya kadar ısıtılır, soğuduğunda kuvvetli bir bağlantı oluşturur. Bazı durumlarda, bir kişi lehim malzemesi olarak gümüş kullanıldığında, sert lehimleme, gümüş lehimleme olarak adlandırılabilir. Gümüş, pirinçle karşılaştırıldığında daha düşük bir sıcaklıkta erirse de, daha pahalıdır. Bakır, pirinç veya gümüş parçalarını birleştirirken sert lehim kullanın.

Pirinç Kaynağı

Pirinç Kaynağı, yumuşak ve sert lehimlemeye kıyasla daha yüksek bir sıcaklıkta eriyen bir lehim malzemesinin kullanılmasını içerir. Sert lehimlemeye benzerdir, çünkü birleştirilen metal parçaları, bağlama işlemi sırasında ısıtılır, ancak erimez. Baz metaller ısıtıldıktan sonra, yüzey arasında lehim dolgu metali olarak adlandırılan lehim malzemelerini yerleştirin ve hemen eritin. Erimiş dolgu malzemesi, ana metaller arasındaki eklemi kılcal hareket olarak adlandırılan bir işlem vasıtasıyla bağlar.

Lehim Ekipmanları Türleri

Elektronik parçaların ve devre kartlarının karmaşık lehimlemesi için bir havya kullanın. Havya, bir kalem gibi şekillendirilmiş bir uç parçası ile tasarlanmıştır. Lehimleme yaparken, bu uç parça sıcaklaşır ve lehimi eritir. Bir lehim tabancası, cihazı kavramak için kullanılan bir sapa sahip daha büyük bir birimdir. Lehim tabancaları, bir demirle karşılaştırıldığında daha büyük bir uca sahiptir ve daha büyük parçaları birbirine bağlamak için tasarlanmıştır.

Lehim Yapmanın 3 Yolu Lehim Yapmanın 3 Yolu Lehim Yapmanın 3 Yolu Lehim Yapmanın 3 Yolu Lehim Yapmanın 3 Yolu Lehim Yapmanın 3 Yolu Lehim Yapmanın 3 Yolu 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.