Lehim Pompası Nedir

21-01-2019 10:17

Lehim Pompası Nedir? 

Lehim pompası; lehimleme yapılacak alanda bulunan eski lehimin temizlenmesi için kullanılmaktadır. Sökülmek istenen eski lehim ısıtılarak sıvı kıvama getirilir ve lehim pompası yardımı ıle emilerek çıkarılır.

Lehim pompası, lehimleme işlerinde kullanılan ve hızınızı arttıran bir alettir. Vakumlama özelliğiyle vakum kalemi olarak da adlandırılan pompa, özellikle lehim sökme işlemlerinizde güvenli ve mükemmel işi çıkartmanızı sağlar.

Lehimleme ve sökme işlemlerinde amatör ya da profesyonel kullanımlarda mutlaka edinilmesi gereken vakum kalemi ile elektronik karta zarar vermeden çalışacağınız alanı temizleyebilirsiniz.

Lehim pompası üzerindeki düğmeye basarak pistonu kilitlersiniz. Erittiğiniz lehime yakınlaştırıp piston sayesinde lehimin çekilmesini sağlarsınız. Tekrar kurduğunuzda çekilmiş olan lehim dışarı atılır. Lehim pompalarının ucu genellikle ucu yanmaz plastikten olmasına rağmen havyanın ucuna çok yaklaştırmazsanız risk almamış olursunuz. Lehim sökülecek alanda lehim kalmışsa bu işlem birkaç defa tekrarlanabilir.

Uzun süreli kullanım için içi çok dolunca açıp içindeki yayı temizlemen lehimleri çıkarmanız iyi olacaktır. Temizlenmezse pompa basılmaz ve lehimi çekemez hale gelebilir. Hatta bazen yayı yağlamanız daha iyi sonuç almanıza neden olabilir. Bunun yanında diğer bir kullanım önerisi olarak vakum kaleminin yanında silikon uç kullanırsanız havyanıza yakın tuttuğunuzda ucunda oluşabilecek erimelerin önüne geçebilirsiniz.

Lehim Pompası Nedir Lehim Pompası Nedir Lehim Pompası Nedir Lehim Pompası Nedir 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.