Lehim Pastası Ne İşe Yarar?

19-11-2018 11:14


Lehim Pastası Ne İşe Yarar?

Bir lehim pastası, akı adı verilen kalın bir ortam içinde süspanse edilen toz metal lehimdir. Lehim işleminde lehim erir ve parçaları birbirine kaynaştırıncaya kadar bileşenleri tutan geçici bir yapışkan olarak hareket etmek için bu akı eklenir. Gri, macunsu bir malzemedir.

Lehim pastasının PCB montajında en yüksek performansı sağlamak için bası özelliklerin korunmasınıgereklidir. Bunu başarmak için lehim pastasının doğru şekilde saklanması zorunludur. Oksidasyonu önlemek için daima hava geçirmez bir kapta saklanmalıdır. Çok geniş yüzey alanı, oksidasyonun çok büyük bir problem oluşturabileceği anlamına gelir.

Ek olarak, lehim düşük sıcaklıklarda saklanmalıdır. Bu, herhangi bir oksidasyon oranını düşürmekle kalmaz, aynı zamanda akı azaldığı hızı da azaltır. Düşük sıcaklık şart olsa da, donma noktasının altında bir sıcaklıkta saklanmamalıdır.

Lehim macununun bozulma ihtimalini göz önünde bulundurarak, tanımlanmış bir raf ömrüne sahiptir ve bitiş tarihinden sonra kullanılmamalıdır. Eski lehim kullanılıyorsa, çok daha yüksek kusur oranı riski vardır ve yapılan herhangi bir yeniden işleme alma maliyeti, lehim pastasının değiştirilmesi maliyetinin çok ötesinde olacaktır.

PCB montajında ​​ ​​lehim pastası kullanıldığında üstlenilen bir dizi aşama vardır. Baskılı devre kartlarına ilk lehim pastası uygulanır. Lehim macunu sadece lehimin gerekli olduğu alanlara uygulanır. Bu, lehim pastasının sadece belirli alanlarda geçmesine izin veren bir lehim pastası kalıbı kullanılarak elde edilir.

Lehim macunu baskılı devre kartına uygulandıktan sonra, bileşenlerin eklendiği çekme ve yerleştirme makinesine geçirilir. Lehim macunu, bileşenleri yerinde tutan yeterli gerilime sahiptir. Ancak, bu aşamada bourdu sabit tutmaya özen gösterilmeli, aksi takdirde bileşenler düşebilir. Ek olarak, levha yerleştirildikten birkaç saat sonra lehimlenmelidir, aksi takdirde lehim macunu bozulabilir. 

Lehim macunu PCB montajında ​​yaygın olarak kullanılır - hem seri üretimde hem de prototip PCB montajı için. Bakımda kullanıldığında çok yüksek kaliteli lehim bağlantılarının üretilmesini sağlar, ancak bu bakım işleminin sürdürülmesi için çok dikkatli bir kontrol gereklidir. Doğru miktarda ve doğru yerde uygulanması gereklidir. Ek olarak, lehim pastası "kullanım" tarihi dahilinde olmalıdır.

Lehim Pastası Ne İşe Yarar Lehim Pastası Ne İşe Yarar Lehim Pastası Ne İşe Yarar Lehim Pastası Ne İşe Yarar Lehim Pastası Ne İşe Yarar Lehim Pastası Ne İşe Yarar

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.