Kalem Havya Kullanımı

11-12-2017 10:02

Kalem Havya

 

Kalem Havya ile yapılacak olan lehimleme işlemleri kısa sürede ve kaliteli bir şekilde tamamlanmaktadır.

Lehim elemanlarını birbirine ya da devre elemanlarına bağlamak için kullanılan kalem havya, watt değerlerine göre sınıflandırılmaktadır. 30w değerinde bulunan kalem havyalar bir grubu oluştururken 40w değerinde bulunan havyalar diğer grubu oluşturmaktadır. Kalem havya icin oluşturulan bir diğer kategori ise 60w ile bulunan seçenek olarak karsımıza çıkarmaktadır. Havya makinesi,içinde yer alan ürünler havya fiyatları, bakımından etki oluşturmaktadır. Yüksek kaliteye sahip olan bir havya için belirli birkaç özellik bulunmaktadır. Bunlardan en fazla dikkat çekeni ise ısınma süresidir. Bir hayvanın kalitesi hızlı ısınma süresi ile ve çabuk soğuma süresi ole belli olmaktadır. Bunun yanı sıra farklı etkenler de bulunmaktadır.

 

Kaliteli Havya Seçimi

Havya kalitesi bakımından dikkat çeken bir diğer özellik ise ısıyı havya ucunda tutma özelliğidir. Bu özellik ile havya ısıyı sadece havya ucunda tutarak farklı alanlara yapmamaktadır. Ergonomik olarak oluşturulan yapı da lehimişleminde kullanılan havya seti için kalite göstergesi olmaktadır. Çünkü bu ürünler lehim teli ve diğer yedek parçalar ile kaliteli bir şekilde kullanım sağlamaktadır. Uzun ömürlü bir kalem havya kullanımı için ise kullanım konusunda dikkat edilecek konular bulunmaktadır. Bunun yanı sıra havalı havya ya da alınan havya makinesi için kaliteli seçim yapmak da oldukça önemlidir. Elektrik ya da elektronun devreye için gerekli olan devreyi sağlamak için ısı yalıtımı da sağlayan kalem havyalar kısa sürede işlem yapılmasını sağlamaktadır. Lehim havya işlemi için kullanılan üflemeli havya modelleri darbeye ya da ısıya karşı da son derece dayanıklı bir yapıda bulunmaktadır. Bunun yanı sıra seramik ısıtıcı ile beraber kalem havyaların oldukça uzun ömürlü bir kullanımı da olacaktır. Havya istasyonu satın alırken ya da lehim pasta için havya gücü önemlidir. Havya Gücü ile birlikte sağlık acısından sakıncalı ortamlarda ortaya çıkmaktadır. Havya Gücü düşük olduğu durumlarda lehim teli içinde bulunan reçineler ısınacaktır. Bu da sağlığınıza zararlı bir dumanın ortaya çıkmasına neden olacaktır.

 

Lehimleme Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Sağlık açısından önemli bir kullanımı olan lehim seti ya da havya açısından kapalı ortamda işlem yapmamı gerekmektedir. Lehim yapılan çalışma alanı mutlaka havalandırılmalıdır. Lehim aleti ve havya ucu lehimleme işlemleri yapıldıkça önem kazanmaktadır. Bu işlemler yapıldıkça zaman ile havya uçları eskimektedir. Her defasında yeni havya alımı lehim makinası fiyatları konusunda olumsuz etki yapmaktadır. Bu bakıdan her defasında aletin tamamı değil de birkaç kullanım sonrasında eskiyen için değiştirilmesi ekonomik açıdan rahatlık sağlamaktadır. Ayrıca değişik işlemler için de kalem havya ucu kullanılmaktadır. Bu sayede tek bir alet ile farklı işlemler yapılmaktadır. Pratik bir kullanım sağlayan bu durum ile karşılaşılması sağlanmaktadır ve kaliteli sonuç alınmaktadır.

 

Kalem Havya Kullanımı Kalem Havya Kullanımı Kalem Havya Kullanımı Kalem Havya Kullanımı Kalem Havya Kullanımı Kalem Havya Kullanımı Kalem Havya Kullanımı Kalem Havya Kullanımı

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.