Kalem Havya Çeşitleri

12-12-2017 10:51

Kalem Havya

 

Lehimleme işleminde büyük bir öneme sahip olan kalem havya günümüzde en üstün teknoloji ile kullanışlı bir hal almıştır. Lehim elemanlarını birbirine ya da devreye bağlamak adına kullanılan kalem havya, değerlerine göre farklı sınıflandırmalara sahiptir.

1.Havya Çeşitleri

Lehim elemanlarını birbirine bağlarken kalem havyalar farklı watt ile çalışmaktadır. Çalışma alanları ve performansları da kalem havya çeşitlerini belirlemektedir. 30w, 40w ve 60w gibi çeşitleri bulunan kalem havya lehim makinesi içinde bulunan en önemli ürünlerden biridir. Bu çeşitler ise kullanım alanına göre tercih edilmelidir.

2.Havya Kalitesini Belirleyen Unsurlar

Havya kalitesini belirleyen birkaç farklı unsur bulunmaktadır. Havyalar yüksek ısılara ulaşmaktadır. Yüksek kaliteye sahip olan kalem havyalar için havya fiyatları değişmektedir. Yüksek derecelere kadar ısınan kalem havyalar bu ısıyı dağıtmadan işlem yapılmasına izin vermektedir. Kaliteli bir lehim işlemi için kaliteli havya kullanımı önemlidir. Havyalarda kaliteyi 3 farklı etken belirlemektedir. Bunlardan ilki lehim teli ile de dikkat çeken ısınma süreleri olmaktadır. İkinci olarak kaliteli havya belirlemede ısıyı havya ucundan diğer bölgelere mümkün olduğunca az şekilde yayma olacaktır. Havya seti içinde de bulunan kalem havya kalitesini belirleyen son unsur ise ergonomi olacaktır. Bu kriterler göz önünde bulundurularak kaliteli kalem havya secimi yapılmaktadır.

3.Kalem Havya İçin Uzun Ömür

Uzun ömürlü bir kalem havya kullanımı için dikkat edilmesi gereken bazı konular bulunmaktadır. Havalı havya ya da havya makinesi bakımından da yapılacak olan değerlendirmede ürünün kullanım şekline dikkat etmek gerekmektedir. Kullanım sonrasında yapılacak olan temizlik işlemine ya da temizlik işleminde kullanılacak olan temizlik ürünlerine dikkat etmek lehim havya için kullanım süresini uzatacaktır.

4.Havya Özellikleri

Kalem havyalar bakım ya da onarım işlemini profesyonel şekilde yapmak isteyen ya da hobi olarak gerçekleştirmek isteyenler için ergonomik bir yapıya sahiptir. Üflemeli havya modelleri de bulunan kalem havya gövdesi ısıya karşı yalıtımlı bir şekilde bulunmaktadır. Lehimleme yaparken bu ürünler ile herhangi bir işi kaybı yaşanmamaktadır. Havya istasyonu ile de işi kaybı yaşanmamaktadır. Darbe ya da ısıya karşı dayanıklı yapısı kalem havyaların rahat kullanımını sağlamaktadır. Seramik şekilde bulunan uçlar da haftanın uzun ömürlü olmasını sağlamaktadır.

5.Havya Gücü Ve Etkileri

Havya gücü lehim pastası ile birlikte oldukça etkili bir işlem oluşturmaktadır. Gücü düşük olan havya için lehim teli içinde bulunan regionen ısınması gibi bir durum söz konusu olacaktır. Bu da sağlığınız açısından önemli bir güvenlik önlemi haline gelecektir. Lehim seti içinde de yer alan kalem havya ile asla kapalı ortamda lehim yapılmamalıdır. Lehim aleti ya da havya ucu bu konuda en önemli sağlık etkisine sahip ürünler arasında bulunmaktadır. Lehim makinesi fiyatları da bu bakıdan değişmektedir.

 

Kalem Havya Çeşitleri Kalem Havya Çeşitleri Kalem Havya Çeşitleri Kalem Havya Çeşitleri Kalem Havya Çeşitleri Kalem Havya Çeşitleri Kalem Havya Çeşitleri Kalem Havya Çeşitleri

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.