Kafa Büyüteci

 

Kafa Büyüteci

 

Kafa büyüteci, tenis oynayanların şakasına benzer bir yapıdadır. Şapka gibi kafaya giyilebilir yapısı vardır. Ön kısmı şapkanın önüne benzemektedir.

 

Ön kısmında göz önüne inecek şekilde büyüteçler bulunmaktadır. Kafaya takılır şekilde olduğu için kafa büyüteci denir.

 

Led Işıklı Gözlük Büyüteçler

Loop mikroskop yapısı küçük gibi olsa da yakınlaştırma ve uzaklaştırma özelliği ayarlanabilir olduğu için kullanımı hem yaygın hem de kolaydır. Başlıklı büyüteç görünüm olarak sinemalardaki üç boyutlu gözlüklere benzemektedir. Göz kısmında bulunan büyüteç sayesinde görmek istediğiniz şeyin görüntüsünü yakınlaştırır. Daha çok görme problemi olan çocukların gözlükle yetinemediği durumlarda kitap okuma gibi faaliyetlerde kullanılmaktadır. Şapka büyüteci ile kafa büyüteci aynıdır. Gözlük şeklinde tasarlanmış ve okuma ya da incelemeleri kolaylaştırmak adına ledle ışıklandırma yapılmış büyüteç şeklidir led ışıklı gözlük büyüteçler… Gözlük tipi büyüteçleri daha çok ince işlik yapan insanlar kullanmaktadır.

 

Tamirci Büyüteci

Tamirci büyüteci daha çok gözlük şeklinde tasarlanmaktadır. Tamir yaparken ince ayrıntılara dikkat edilebilmesi için tasarlanmış ve ince detaylarda tamircilerin işini kolaylaştırmaktadır. Gözlük şeklindeki büyüteci genelde genetik görme bozuklukları ile ilgili rahatsızlıklarda gözlük şeklinde kullanılmaktadır. Hem hastanın hayatı kolay hale gelir hem de görme probleminde yardımcı olunmuş olunur. Gözlük şeklinde olması hem kişinin kullanımını kolaylaştırır hem de görme problemi azalır. Örneğim; geçtiğimiz günlerde bir bebeğin genetik görme bozukluğu nedeni ile annesini göremediğini ve gözlük tipi büyüteç takılarak annesini ilk gördüğündeki mutluluğu haberlere konu olmuştu. Kullanım alanı birçok insanın hayatta yardımcısı olmasını sağlamaktadır. Kafa tipi büyüteç başa bir bant yardımı ile takılan ve kafaya şapka gibi takılan çeşidine de sahiptir. Kafa tipi büyüteç daha çok arkeologların tercih ettiği bir büyüteçtir kazı yaparken ellerinde büyüteç taşımak zor olduğu için kafalarına takılan büyüteçleri tercih ederler. Kazı esnasında buldukları her bir parçaya büyüteçle bakarak inceler ve tarihi eser olup olmadığına karar verirler. Bu özelliği ile birçok arkeologa kolaylık ve ayırt edebilme imkânı sağlar. Led ışıklı gözlük büyüteci inceleme yaparken birçok arkeologa ışıklandırması ile ayırt edebilme olanağını artırmaktadır. Bir mikroskop biyologun vazgeçilmezlerindendir.

 

Kafa Tipi Büyüteç

Sadece arkeologa değil kazı yapan değerli taş madenlerinde ve kömür madenlerinde de çalışanlara kolaylık sağlayan bir üründür. Madenler olabildiğince karanlık olmaktadır. Ondan dolayı da madenciler led ışıklı gözlük büyütecini kullanmaktadır. Bu led ışıklı gözlük büyüteçler birçok iş alanında insanlara kolaylık sağlamaktadır. Kafa büyüteçleri inceleme yaparken tarihçilere de kolaylık oluşturan bir araçtır. Özellikle de tarihi yazıları okurken bir elle büyüteç tutup diğer elle not almak zordur. Kafa büyütecini takarak bir elle not alırken diğer elle sayfa çevirmek hem işi hızlandırır hem de kolaylık sağlar. O nedenle birçok tarihçi kafa tipi büyüteci tercih eder. Antikacılarda büyüteç kullanarak tarihi eserlerin sahte olup olmadığını anlamaya çalışır ve ona göre alım satım yaparlar. Özellikle de bir resim konusunda sahte olup olmadığı kanısına varabilmek için büyüteç ve led ışıklı gözlük büyüteç kullanarak ince detayları incelenerek gerçeği sahtesinden ayır edilmektedir. Ressamların imzalarının karakteristik özelliklerini belirlemek için de büyüteçlerden yardım alınır imzaların sahte olup olmadığı yapılan büyüteçle büyütme işlemi sırasında imzanın görüntüsü büyütülerek hareket çizgilerin benzerliği belirlenerek kabaca imzanın sahte olup olmadığı anlaşılmaktadır. Büyüteç çeşitleri hemen hayatın her alanında kullanılmaktadır. Çiçekçilik yapanlarda toprakta oluşan gözle göremedikleri parazit canlıları görmekte büyüteç kullanmaktadırlar. Mikroskoplarla da bu canlılar gözlemlenebilir.

 

Kafa Büyüteci Kafa Büyüteci Kafa Büyüteci Kafa Büyüteci Kafa Büyüteci Kafa Büyüteci

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.