İzolasyon Bandı Kullanımı

20-12-2017 10:23

İzolasyon Bandı

Cep telefonu gibi küçük elektronik aletler için yapılacak olan tamir işlemlerinde kullanılan malzemelerin kaliteleri ve özellikleri önemlidir. Lehimleme ürünleri içinde koruma amaçlı kullanılan ürünler arasında yer alan izolasyon bandı lehimleme işlemlerinde bord üzerinde bulunan bileşenleri korumaktadır.

Bord üzerinde bulunan ve üzerinde işlem yapılmayacak olan bileşenlere sıcaklık temasını önlemek amacı ile kullanılan bu ürün, yüksek sıcaklığa karşı dayanıklılık göstermektedir. yüksek sıcaklık silikon ile kaplanmış olan izolasyon bantları sadece bir sektörde kullanılmamaktadır. Yüksek ısıya dayanıklı şekilde üretilen bant, yüksek elektrik performansı sayesinde de mükemmel bir performans sergilemektedir. Motorlar, bobinler ve daha pek çok alan için güvenle çalışma ortamı sağlayan bant, tüksek ısı yalıtım gerektiren bölgelerde tam koruma sağlamaktadır. 250 derece ya da 300 derece gibi yüksek derece ile çalışılan işlemlerde elektrik bandı görevi ile koruma sağlamaktadır. Uuzn süre ve yüksek derece sıcaklık ile koruma sağlayan bu bantlar günümüzde her ortamda ve her açıdan kolay bir şekilde kullanım da sağlamaktadır.

İzolasyon Bandı Çeşitleri

Çeşitli modelleri ve kullanım alanları bulunan bu bant türlerinin yalıtım olarak da üstün performans sağladığı görülmektedir. 50 mm, 30 mm ya da 20 mm gibi çeşitleri bulunan yalıtım bandı ihtiyaca göre satın alınmaktadır. Lehimleme işlemlerinde korunması gereken alan için yalıtım sağlayan bant sayesinde çalışma tek bir alanda toplanmaktadır. Böylece kısa sürede istenen çalışma alanı sağlanarak çalışmadan gerekli verim alınmaktadır. Yani bu bant sayesinde zarar görmemesi ya da ısının ulaşmaması gereken alanlar tam anlamıyla korunmaktadır. Böylece istenen bant özelliği ile işlemler nokta atışlı olarak gerçekleştirilmektedir. Termal bant olarak da bilinen bu bant türleri profesyonel anlamda çalışma sağlayan her işletme için gereklidir. Bant gerek cep telefonu tamir ve bakım çalışmalarında gerek diğer elektronik eşyaların tamir ve bakım alanlarında son derece kısa sürede işlem yapılmasını sağlamaktadır. küçük bir alanda rahat çalışma imkanı sunan bant sayesinde insan sağlığı açısından da zararlı durumlar ortaya çıkmamaktadır.

Güvenli Çalışma Ortamı

Isı ile tam bir bütünlük ilişkisi bulunan lehimleme işleminde ısıya dayanıklı bant kullanımı olmazsa olmazlar arasında bulunmaktır. Bu bantların kullanımı hem profesyonel olarak çalışanlar için hem de hobi olarak çalışanlar için gereklilik doğurmaktadır. Sebebi her ne olursa olsun sağlıklı bir çalışma ve verimli bir sonuç için bu bantların kullanımı şarttır. Bunların yanı sıra yapılacak olan işlemler konusunda her açıdan kolaylık sağlaması bandın kalitesine de bağlıdır. Uzun süre yüksek ısıya dayanıklı yapısı ile karşımıza çıkan bu bant, kaliteli bir şekilde imal edilmediği takdirde sıkıntılı durumları ortaya çıkarmaktadır. Bu durumlar bazen çalışmanın güvenliğini tehdit ederken bazı durumlarda bu durum farklı açılardan ve insan sağlığı açısından tehdit oluşturmaktadır. Bu bakımdan bant kullanımı ve seçimi önemlidir.

 

İzolasyon Bandı Kullanımı İzolasyon Bandı Kullanımı İzolasyon Bandı Kullanımı İzolasyon Bandı Kullanımı İzolasyon Bandı Kullanımı İzolasyon Bandı Kullanımı İzolasyon Bandı Kullanımı İzolasyon Bandı Kullanımı İzolasyon Bandı Kullanımı

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.