İşiniz İçin Doğru Lehimi Seçmek

31-12-2018 16:28

 

İşiniz için Doğru Lehimi Seçmek

 

Üretim elektroniği söz konusu olduğunda, ürünlerinizin güvenliğini sağlamak için kurşunsuz lehim kullanmak en iyisidir.

 
Lehimleme yapan pek çok insan, birleştirme elemanı olarak hareket etmede üstün yeteneği nedeniyle kurşunlu lehimin kullanımını tercih etmektedir. Yine de diğerleri, işlevsellik açısından güvenliği tercih etmekte ve kurşunsuz lehimi tercih etmektedir. 
 
Kurşunsuz lehim kullanımında çökmeler olmuyor değildir. Belirtildiği gibi, lehim gibi bir durumda en iyisini yaptığı için seçilmiştir. Liderliği elinize aldığınızda, lehimin ne anlama geldiği için ideal kılan bazı özelliklerinden de faydalanabilirsiniz - iki parça metali birleştirmek. Böyle bir özellik erime noktasıdır. Kalay, kurşundan daha yüksek bir erime noktasına sahiptir ve akışa ulaşmak için daha fazla ısıya neden olur. Ve, kalay işin yapılmasına rağmen, bazen biraz yardıma ihtiyacı vardır. Birçok kurşunsuz lehim varyantı, akı çekirdeği olarak adlandırılır. Şimdilik, akının kurşunsuz lehimin akmasına yardımcı olan bir kimyasal madde olduğunu bilin. Kurşunsuz lehimin akı olmadan kullanılması mümkün olsa da, kurşunlu lehimle aynı etkiyi elde etmeyi çok daha kolay hale getirir. Ayrıca, kurşunsuz lehim yapımındaki ek maliyet nedeniyle, bazen kurşunlu lehimden daha pahalı olabilir.
 
Kurşunlu veya kurşunsuz lehim seçmenin yanı sıra, lehim çıkarırken dikkate alınması gereken bir takım başka faktörler de vardır. Birincisi, kurşun ve kalay dışında bir sürü başka lehim bileşimi var. İkincisi, lehim çeşitli göstergeler veya genişlikler halinde oluşur. Küçük bileşenlerle çalışırken, genellikle çok ince bir lehim parçası kullanmak daha iyidir. Büyük bileşenler için daha kalın tel önerilir.
 
İşiniz İçin Doğru Lehimi Seçmek İşiniz İçin Doğru Lehimi Seçmek İşiniz İçin Doğru Lehimi Seçmek İşiniz İçin Doğru Lehimi Seçmek İşiniz İçin Doğru Lehimi Seçmek
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.