Infrared Termometre


Infrared Termometre

İnfrared termometreler ısıyı temas etmeden ölçme özelliğine sahiptir.

 

Test ve Ölçü Aletleri

Test ve ölçü aletleri hayatın birçok alanında kullanılmaktadır. Özellikle de test aletleri birçok hayati önem taşıyan olaylarda önemli yer tutmaktadır. İnfrared termometre evinizde ve her yerde hızlı hassas ölçüm yapabilen bir termometre türüdür. Temas gerekmeden ısı dalgasının oluşturduğu alanla ölçüm yapabilmektedir. Termometre civanın ısınması nedeni ile civa molekülleri hareket ederek cam boruya çarparlar bu çarpma sonucunda da termometre sıcaklığı ölçer. Lazer termometre, termo element ve kızıl ötesi sıcaklığın arasındaki fark sıcaklığı görüntüleyen termometre çeşididir. En çok kullanıldığı alanlar; gıda kontrolü, çeşitli hijyen testlerinde kullanılmaktadır. Dijital termometre, temas ettiği her şeyin sıcaklığını ölçmektedir. Termometre fiyatları yapımında kullanılan malzemeler ve içerisine civa ya da alkol konulmasına göre değişmektedir. Kızıl ötesi termometre maddeye temas etmeden maddenin sadece yüzey sıcaklığını ölçmektedir.

 

Infrared Termometre 

Termometreçeşitleri kullanım alanlarına göre değişmektedir. Lazerli termometre, infrared termometre, ev sıcaklığı ölçen termometreler, vücut ısısını ölçen termometreler, dijital termometreler vs çeşitlerinden sadece bazılarıdır. Termometre fiyatları çok pahalı olmamakla birlikte kalitesine ve içinde kullanılan civa mı alkol mü olduğuna göre de değişiklik göstermektedir. Termometrenin çeşitleri kullanım alanlarına göre değişiklik göstermektedir. Birçok alanda kullanılan termometreler her alanda işleri kolaylaştırarak önceden alınması gereken önlemlerin alınmasını sağlamaktadır. Özellikle ev ve pastane mutfaklarında kullanılan malzemelerin sıcaklığını ölçmek için kullanılan termometreler yapılan pasta ve tatlıların çok daha iyi sonuçlar vermesini sağlamaktadır. Bazı tatlılarda ve pastalarda sıcaklık çok önemlidir. Özellikle yumurtalı bir şey yapıyorsanız ve sıcak bir karışımla birleştirecekseniz yumurtayı pişirecek kadar sıcak olmamalıdır. Bunun gibi sıcaklık konusunda hassasiyet gerektiren durumlarda termometrelerden yardım alınarak daha iyi sonuç elde edilmesi gerekmektedir. Termometre ülkemizin büyük demir ve kömür işleme firmalarında da kullanılmaktadır. Bu firmalarda sıcaklık oldukça yüksek olmaktadır. Çalışanların yüksek sıcaklıktan zarara görmemesi adına termometrelerle ölçüm yapılıp sıcaklıklar dengede tutulmaya çalışılmaktadır. Termometreler birçok kurumun demirbaş eşyalarındandır. Çünkü kurumların sıcaklık dengeleme sistemini sağlamaları gerekmektedir.

 

Termometre Kullanım Alanı

Termometrenin kullanım alanlarına göre çeşitleri de artmıştır. Bazı termometrenin kullanım alanlarına göre çeşitleri de değişmektedir. Örneğin marketlerin soğuk hava depolarında bulunan dijital termometrelerle nem ölçümü yapılabilmesi ayrı bir cihaza gerek duyulmaması ve ortamın hem sıcaklığının hem de nem oranının ölçülmesini sağlayarak ürünlerin uzun süre bozulmadan kalmasını sağlar. Termometreler hayatımızın her alanını ilgilendiren ve kullanan bir alet türüdür. O nedenle her sektörde kullanımı oldukça yaygındır. En önemlisi sağlık açısından sağladığı kritik sıcaklık belirlemeleridir. Çocukların özellikle de bebeklerin dayanabilecekleri sıcaklıklar belirli olup termometre ile ölçüm yapılıp o sınıra yaklaşmadan yapılan müdahaleler hayat kurtarmaktadır. Termometrede kullanılan civa elementi küçük karabiber taneleri gibi bulunmaktadır. Elinize aldığınızda küçük küçük karabiber taneleri almış gibi olursunuz. Bir kaba konduğunda sıvı halde hareket eder. Civanın ele eldivensiz alınması doğru değildir. Çünkü civa zehirleme özelliğine sahiptir. Termometrede kullanılma nedeni ise termometreye vuran ısı ile civa taneleri hareket ederek termometrenin camına çarparak sıcaklığın belirlenmesini sağlar. Termometrede üç temel ölçü sistemi kullanılır bunlar celcius, fahrenheit, kelvin ölçüm bunlara göre yapılmaktadır. Bu üç temele göre üretilen termometrelerin kullanım alanları fark etmemektedir. Aralarındaki terk fark hesaplama sırasında yapılacak işlemdir. Birde donma ve kaynama noktaları kullanılan ölçü birimine göre değişiklik göstermektedir.

 

Infrared Termometre Infrared Termometre Infrared Termometre Infrared Termometre Infrared Termometre Infrared Termometre Infrared Termometre Infrared Termometre

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.