Hayatı Kolaylaştıran Pense Çeşitleri

15-02-2018 10:12

Hayatı Kolaylaştıran Pense Çeşitleri 

El aletleri grubuna giren pense, el ile tutulmanın zorlaştığı ve imkânsızlaştığı zamanlarda sıkma, bükme, kesme işlerini yapmaya yardımcı bir alettir.

 

Pense makasa benzeyen bir yapıya sahiptir. Sap kısmı elin avuç içi bölümüyle kavranır ve uygulandığı basınç miktarı kavrama sağlar. Az basınç uygulanırsa bir işe yaramaz. Genellikle bir şeyleri söküp takmak için kullanılır. İngiliz anahtarıyla zorlanıldığı yerlerde pense devreye girer ve iş rahat bir şekilde sona ermiş olur. Pense evimizde ve tamircilerde olmazsa olmazıdır. Pensenin çeneleri arasında bulunan tırtılar parçanın kaymasını önler. Çenede karşılıklı iki adet çentik vardır. Bu çentikler boru ve yuvarlak parçaların kavranmasını kolaylaştırır. Arıca çeneni dip kısmında makas bölümü bulunur. Bu kısım kesme ve kablo sıyırma işlemlerinde yan keski gibi kolaylık sağlar. Yani bir pense aldığınızda hem pense hem de yan keski alınmış olursunuz. Bu kadar çok işinize yarayan bu aletler için fazla bir maddiyat ödemenize gerek yok. Yokluğunda çoğu zaman komşu kapısını çaldığımız bu aletler hiç sanıldığı gibi pahallı değil. Kullanıldı yerlere göre, yapıldığı hammaddeye göre fiyatları değişiklik göstermektedir. Pense fiyatları 10TL ile 1000 TL arası değişkenlik gösterir. Evinize en yakın hırdavatçılarda ve yapı marketlerinde bulabilirsiniz.

Yan Keski

Yan keski denilen alet genellikle elektrikle uğraşan kişilerin elinde görülür. Kablo ve tel gibi sert maddeleri kesmek için tasarlanmıştır. Elektrikçiler için en iyi yardımcıdır. Birbirini tam karşılayan kesici çeneleri mevcuttur ve makas işlevi görür. Tele çentik açarak koparma veya keserek koparma sağlar. Teli kablodan ayırmak için kullanılır. Yan keskiyi kullanırken dikkat edilmesi satıcılar tarafından tavsiye edilir ve önerilir. Pensenin sadece bir türü değil birçok türü vardır. Bunlar Ayarlı pense, karga burun, fort pense, segman pensesi, yan keski ve kerpeten adında değişik çeşitleri vardır. Pense çeşitleri içinde karga burun halk arasında çok bilinir. Karga burun penseye en yakın cinsidir. Ağız kısmını uzunluğu nedeniyle karga burun ismini almıştır. Daha ince işler için kullanılır. Ayarlı pense, tesisatçıların birinci yardımcısıdır. Üzerine ki özel düzenek sayesinde her ölçüdeki boruyu sabit tutar be işçinin boru sabit tumansına gerek kalmaz. Kerpeten, tel kabloları kesmeye, bükmeye, fayans gibi parçaları çentmeye yarar.

Network Pensesi

Teknoloji ilerledikçe buna bağlı olarak artık tamir edilen cihazlar da değişti. Adını ilk defa duyuyor olabilirsiniz ama modemlerdeki bağlantı soketleri yapmak için network pensesi adında bir alet geliştirildi. Normal penselerle, tamir aletleriyle bu gibi hassa cihazlara herhangi bir müdahalede bulunmazız mümkün değildir. Network pensesi olmasaydı o soketi yapmak çok zor olacaktı. Ama Network pensesi bu işi de kolaylaştırdı ve artı internete bağlantınız ile ilgili problemlerde modemlerdeki soket sorunları çözülebiliyor. Multi pensedağda, bayırda, şehirde, köyde amatörler için geliştirilmiş çok fonksiyonlu bir tamir setidir. Set dediğimize bakamayın o avuç içine sığacak kadar küçük bir tasarım harikası. Onun adı multi pense. Bir pensedir ama özel yapısı sayesinde sap kısmına yerleştirilmiş birçok tamir aletini üstünde taşımaktadır. Sağlam ve paslanmaz bir yapıya sahiptir. Bu pensenin sapında özel olarak monte edilmiş makas, tornavida, testere, bıçak törpü, gazoz kapağı açıcı, konserve kapağı açıcı, cetvel, fener bulunmaktadır. 230 ile 280 gram aralığında ağırlığı olan bu mini set çok işinize yarayacaktır.

 

Pense Çeşitleri Pense Çeşitleri Pense Çeşitleri Pense Çeşitleri Pense Çeşitleri Pense Çeşitleri Pense Çeşitleri Pense Çeşitleri

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.