Havya İstasyonunu Uzun Süreli Kullanmak

08-10-2018 10:36


Havya İstasyonunu Uzun Süreli Kullanmak

 

Havya istasyonuna sahipseniz ve uzun süre kullanmak istiyorsanız düzenli olarak temizlemeniz gerekmektedir. Havya uçları sıcak metallerle temas ettiğinden, aşınmaya veya paslanmaya karşı hassastırlar. Ancak ucu iyice temizleyip lehimlediğiniz sürece, zamanla metal birikimini ve ipucu hasarını önleyebilirsiniz. Havya istasyonunu düzenli olarak doğru yöntemlerle temiz tutmak cihazınızın durumunu yıllarca korumanıza yardımcı olacaktır.

 

 

Havya İstasyonu Nasıl Temizlenir?
Havya Uçlarını Temizlemek


1- Temizlemeye başlamadan önce havyayı soğumaya bırakın. Havyayı kapatın ve ucu temizlemeden önce 15-20 dakika soğumaya bırakın. Bu, cihazınızı yanık riski olmadan olabildiğince iyice temizlemeniz için önemli bir adımdır.

Zamanla birikmeyi önlemek için çalışmanızı tamamladığınızda havya ucunu hemen temizlemelisiniz. Temizlemeyi unuttuğunuzda, çalışma alanınıza yakın bunu size hatırlatan bir yapışkan not yerleştirin.

2- Havyayı selüloz ve sülfür içermeyen nemli bir süngerle silin. İlk olarak bunu yapmak, herhangi bir hafif birikmeye dikkat edecek ve ucun hala çıplak ellerle temas edemeyecek kadar sıcak olup olmadığını güvenli bir şekilde fark etmenize yardımcı olacaktır.

Normal süngerler lehimi verimli bir şekilde çıkarmayacakları için, lehimleme için özel olarak üretilen sülfür içermeyen süngerleri kullanabilirsiniz.

3- Yüzey lekelerinden veya paslardan kurtulmak için nemlendirilmiş bulaşık teli veya bakır top kullanın. Lehiminizi düzenli olarak temizlemezseniz, daha inatçı lekelerle karşılaşabilir veya renk solması yaşanabilir.

Havya Ucunu Lehimlemek


1- Lehimdeki birçok kimyasal gözlere zararlıdır. Havya ucunu lehimlerken; koruyucu gözlük takmaya dikkat edin. Ucu temizledikten sonra, ucu ince, eşit bir lehim tabakasında kaplamanız tavsiye edilir. Buna "kalaylama" denir; ucu pas veya oksidasyondan korumaya yardımcı olur. Bu işlemden sonra ellerinizi yıkamayı unutmayın.

2- Havya ucuna az miktarda taze lehim uygulayın.

Havya ucuna ince bir kat şeklinde küçük bir lehim eritin.
Havya ucuna ince bir kat şeklinde küçük bir lehim eritin. Eğer düzgün bir şekilde uygulanırsa, bu, lehim birikimini engellemenin yanı sıra, bir sonraki kullanıldığında, demirin ısı akışını kontrol altında tutacaktır.
 

3- Lehimi alaşımlı temizleyici malzemelerle çok fazla temizlemekten kaçının. Lehimi kapattıktan ve soğumaya bırakıldıktan sonra, mikrofiber bezle ucun üzerine küçük bir alaşım temizleyici tabakası sürün. Bu, lehimin üzerinde toz birikmesini önler ve oksidasyon olasılığını daha da azaltır. 

 

 

Bir Havya İstasyonu Bakımı

 

1- Yüksek kaliteli lehim kullanın. Ucuz lehimin kullanılması kısa vadede uygun maliyetli görünmesine rağmen zamanla hasara neden olabilir. Lehimdeki kirler uçta birikmeye başlar ve ısı transfer yeteneklerini engelleyebilir. 60/40 veya 50/50 oranı lehim için idealdir.

2-Her kullanımdan sonra kalıntı birikimini silin. Bir maddeyi lehimledikten sonra, lehimi kapatın ve soğumasını bekleyin. Daha sonra, ucu çıkarın ve kalıntıları çıkarmak için namluya dokunun. Bu sayede, lehim cihazının zamanla tıkanması ve verimliliğinin azalması önlenir.

3-Lehim istasyonun kablosunu yanıklar veya çatlaklar açısından kontrol edin. Havya istasyonlarının kordonları, cihazın kullanıldığı yüksek ısı nedeniyle hasara eğilimlidir. Herhangi bir kablo hasarı fark ederseniz, kabloyu değiştirmek için profesyonel bir elektrikçiden yardım alın.

Kablo hasarı sadece verimsiz sonuçlar vermekle kalmaz, aynı zamanda çalışmak için de tehlikelidir.

4-Lehimin kullanılması sırasındaki her dokunuşundan sonra havya ucunu silin. Kullanımdayken lehim ucunun temizlenmesi daha iyi lehim çalışmasıyla sonuçlanacaktır. Her adımdan sonra ucunda birikmeyi önlemek için ıslak süngerle ucuna doğru silin.

Kullanırken havyayı periyodik olarak silerseniz, kullanım bittikten sonra ki temizliğinizi daha kolay yaparsınız.

 

Havya İstasyonunu Uzun Süreli Kullanmak Havya İstasyonunu Uzun Süreli Kullanmak Havya İstasyonunu Uzun Süreli Kullanmak Havya İstasyonunu Uzun Süreli Kullanmak Havya İstasyonunu Uzun Süreli Kullanmak Havya İstasyonunu Uzun Süreli Kullanmak Havya İstasyonunu Uzun Süreli Kullanmak Havya İstasyonunu Uzun Süreli Kullanmak Havya İstasyonunu Uzun Süreli Kullanmak Havya İstasyonunu Uzun Süreli Kullanmak

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.