Havya İstasyonu Tavsiyesi

14-05-2018 10:08

 

Havya İstasyonu Tavsiyesi 

 

Havya istasyonları; lehimleme işleminde kullanılan el aletidir. Piyasada çok sayıda lehim ünitesi mevcuttur. Havya istasyonları; farklı boyut ve şekillerde üretilmektedir.

 

 

Havya istasyonu, yapmayı planladığınız lehimleme projelerine ve bunu ne sıklıkta kullanmayı planladığınıza bağlı olarak çeşitlilik gösterir. Elektronik projeler için kullanılmakta olan devre kartlarında lehimleme işleri için kullanılacak havya istasyonu sizin seçiminize bağlıdır.

 

Lehimleme İstasyonu seçerken göz önüne almanız gereken dört temel faktör vardır:

 

1) Watt

2) Lehim Teli Tipi

3) Sıcaklık Kontrolü

4) Uç Boyutu Ve Şekli

 

 

Watt

Lehimleme voltajı bir lehimleme istasyonun en önemli unsurlarından biridir. Elektronikte kullanılan lehimlerin çoğu 20 - 60 Watt aralığındadır. Son zamanlarda voltaj 50W olan lehimler yaygınlaşmaya başlamıştır. Devrelerdeki lehimleme projelerinin çoğunda yeterli ısı sağlanmaktadır. Yüksek wattlı havya istasyonları (40W-60W) daha da iyidir.Yüksek wattlı lehim havyaları lehim bağlantısına daha fazla ısı uygulayacağı anlamına gelmez; bu, yüksek vatlı lehim istasyonun daha fazla güç sağladığı anlamına gelir. Demir sıcaklığının ayarlanması için güç istasyonunda lehimleme istasyonlarının çoğunda topuz bulunur; havya ucu üzerindeki ısının miktarını ayarlamak mümkündür. Öte yandan, düşük vatlı (20W - 30W) lehim kendisini yeniden ısıtabileceğinden daha hızlı ısınabilir - bu kötü lehim bağlantılarına neden olabilir.

 

 

Lehim Cihazı Türleri

 

Genellikle, 4 farklı lehim üfleme türü vardır:

- Kalem Havya

- Lehim İstasyonu

- BGA Rework (yeniden işleme / tamir istasyonları)

- Lehim Tabancaları

 

 

Havya İstasyonu Tavsiyesi Havya İstasyonu Tavsiyesi Havya İstasyonu Tavsiyesi  Havya İstasyonu Tavsiyesi Havya İstasyonu Tavsiyesi 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.