Havya İstasyonu Nasıl Kullanılır?

30-10-2018 13:02
 

Havya İstasyonu Nasıl Kullanılır?

Bir lehimleme işlemi amatör bir hobi sever tarafından ya da bir profesyonel tarafından gerçekleştirilebilinir. Amatörler kadar profesyonellerde zaman zaman lehimleme konusunda sıkıntı yaşayabilir.


Elektronik projelerinizdeki bağlantılar için güvenilir, ucuz ve çok yönlü lehimleme sürecinden bahsedelim. Ancak, Havya istasyonunuzun tutarsız performansıyla yalıtımını ve bileşenlerin çalıştığı anda parçalara zarar verme eğiliminden sıkıldınız mı? 

''Lehim istasyonu" kulağa biraz karmaşık ve belki pahalı mı geliyor? Ama aslında değil. Isı ayarlı bir havya ve istenilen lehimi eritirken sabit, sıcak ve sıcak olmayan bir sıcaklıkta tutmak için büyük bir harici güç kaynağıdır. Ortalama bir lehim istasyonunda nispeten hantal bir uçta bir ısı rezervi oluşturmak için düşük sabit bir güç kullanılır, bu da çok sıcaktan başlayıp hızlı bir şekilde sıcaklığı ve etkiyi yitirebilir. Ya da müdahele ettiğiniz parçalara zarar verebilir. Bu sahip olduğunuz havya istasyonunun işinize göre olmadığını veya lehimleme işinin standarttan daha büyük bir iş olduğunu gösterir.

Adımlar:

1- Lehimleme Istasyonunu Ayarlayın.

Çalışma alanını temizleyin, düzenleyin ve lehimi ısıtın parçaları birleştirin, süngeri nemlendirin, üniteyi takın. Bu arada koruyucu gözlüklerinizi takmayı unutmayın.

2- Bir Havya Ucu Seçin.

Çoğu lehimleme istasyonunu değiştirilebilir uçlara sahiptir. Bunlar değiştirilebilir, ancak aşırı ısınmadan kaçınarak, istasyonun sıcaklık kontrolü korozyonu en aza indirir. Ucu eklemin genişliğini kaplayacak kadar geniş olmalı, fakat yanlış şeyi ısıtmaktan kaçınmak için daha geniş olmamalıdır. Küçük bir yuvarlak uç, genel kullanım için iyi sonuç verecektir. Monte edin ve sabitleyin.

3- Bir Sıcaklık Seçin.

Sıcaklık, işi hızlı bir şekilde tamamlamak için gerektiği kadar yüksek olmalıdır. Ya da şöyle diyebilriz; ek lehimin kendi üzerine eritebileceği noktaya kadar sıcak olmalı, ancak daha sıcak olmamalıdır. 600F derece , devre kartlarında küçük lekeler halinde oturan "yüzey montaj" bileşenleri için bir başlangıç ​​noktasıdır; ufak bileşenler ve ince teller için 700 derece; ve büyük parçalar, lamba-kord boyutu teller için ise 800 tercih edebilirsiniz.

4- Havya Ucunu Lehimleyin

Başlamadan önce ve birkaç dakika sonra iş ile temas edecek havya ucuna az miktarda taze (ve her zamanki gibi akı-özlü) lehim uygulayın. Havya ucundaki fazlalığı nemli süngerle silin. Üzerinde zaten lehim bulunmayan her bir mafsalı lehimlemeden önce, ısıya eklemi dökmek için daha geniş, yumuşacık bir temas sağlamak için havyaya bir miktar lehim uygulayın. Buradaki amaç işlem sırasında fazla lehim kullanılarak istenmeyen ‘’soğuk lehimli’’derzlerden kaçınmaktır. Olay çalışmayı bir noktadan ziyade büyük bir yüzeyle verimli bir şekilde ısıtmaktır.

 

Havya İstasyonu Nasıl Kullanılır Havya İstasyonu Nasıl Kullanılır Havya İstasyonu Nasıl Kullanılır Havya İstasyonu Nasıl Kullanılır Havya İstasyonu Nasıl Kullanılır Havya İstasyonu Nasıl Kullanılır Havya İstasyonu Nasıl Kullanılır

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.