Havya İstasyonu Kullanımı

06-12-2017 10:13

Havya İstasyonu Kullanımı

 

Lehimleme işlemleri elektronik eşyaların küçülmesi ile birlikte önem kazanan ve profesyonellik isteyen bir alan haline gelmiştir.

Havya İstasyonu Seçimi

Bu çalışmalarda en önemli konu ise yapılacak olan çalışmalarda kullanılacak Havya istasyonu, olarak karşımıza çıkmaktadır. Doğru şekilde ve kaliteli olarak seçilen ürünler arasında lehimleme işleminde havya, özel bir öneme sahip olan ürünlerdendir. Bu çalışmalar için yüksek performans almak ya da kaliteli ve verimli sonuçlar almak ise kullanılan elemanlara bağlıdır. Yüksek verimliliğin yanı sıra alınacak olan güvenlik önlemleri de lehim makinesi,seçimine önem kazandırmaktadır. 100 ile 480 derece arasında bir ısı ayarı bulunan havya istasyonlarında ısı konusunda sağlanan özellikler oldukça önemlidir. 480 derece ısı ile işlem yapılırken ısının yalıtılması çalışma yapanlar açısından kolaylık sağlayacak ve işlemin hızlı bir şekilde son bulmasını sağlayacaktır. Yine bu derece yüksek sıcaklıkta çalışma yapılırken ısının kayba uğramaması da aynı şekilde hızlı ve verimli sonuç alınmasını sağlayacaktır. Tüm bunlara ek olarak yüksek derece ile yapılan çalışmalarda ısı kaybının tek noktada bulunması güvenlik bakımından da önemli bir konudur.

 

Havya İstasyonu Kalitesi

Profesyonel anlamda ya da amatör olarak lehimleme işi yapan herkes için havya fiyatları, önemli bir konudur bu fiyatları belirleyen birkaç farklı etmen bulunmaktadır. Bunlardan biri havya özellikleri iken diğeri kullanım amacı ve son olarak fiyatı etkileyen unsuz ise lehim için alınacak olan havyanın kullanım amacıdır. Hangi amaç ile satın alınırsa alınsın kullanılan lehim teli, ya da lehim seti, de dahil olmak üzere her parça için kalite oldukça önemlidir. Genel olarak 1 metre kadar bir alan için ısı gönderimi yapan havya için kaliteli şekilde ve çok amaçlı şekilde sahip olunan parçalar geniş bir alan içinde çalışma özelliği sunmaktadır. Uygulamalarda yüksek performans almak ancak bu şekilde sağlanacak olan yüksek kaliteye bağlıdır. Gerek havalı havya, kullanımı ile gerek diğer unsurlar ile alınacak sonuç daha verimli hale gelecektir. Uygulama yapılan alandaki ısı kaybı da verimliliği düşürecek etkenler arasında bulunmaktadır.

 

Isı Ayarı

Isı kaybının az yaşanması yapılan çalışmada havya makinesi ile verilen ısı ile göstergede yer alan ısının aynı olmasını sağlamaktadır. Bu ısıya bakıldığı anda yapılacak olan çalışmalar için gerekli tahminler doğru şekilde yapılmaktadır ve lehimleme işlemi üflemeli havya ile daha kısa sürede son bulmaktadır. Aynı şekilde yapılacak çalışmalarda verimli bir sonuç almak veya alınacak sonucun çalışmasının güvenli şekilde sağlanması kaliteli bir kalem havya ile sağlanacağı bilinmektedir. Sadece kalem havya için değil aynı zamanda diğer parçalar için de kalite söz konusudur. Lehimleme için olmazsa olmazlar arasında bulunan lehim istasyonu, gerekli çalışmaların uygun olamayan modeller ile yapılması halinde sağlıksız şekilde son bulacaktır. Bu da yapılacak çalışmanın uzamasına ya da zarar görmesine neden olacaktır.

 

Havya İstasyonu Kullanımı Havya İstasyonu Kullanımı Havya İstasyonu Kullanımı Havya İstasyonu Kullanımı Havya İstasyonu Kullanımı Havya İstasyonu Kullanımı Havya İstasyonu Kullanımı Havya İstasyonu Kullanımı
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.