Havya İstasyonu Kullanım Alanları

08-12-2017 15:47


Havya İstasyonu Kullanım Alanları

Lehim işlemleri için kullanılan aletler son dönemlerde daha küçük bir şekilde üretilmeye başlanmıştır. Bu ürünlerin küçük ve kullanışlı yapısı elektronik devrelerin ya da diğer ayrıntıların küçülmesinden kaynaklanmaktadır.

Profesyonel bir lehimleme ve lehim sökme işlemi için bu ürünlerin havya istasyonu gibi ürünlerin kaliteli ve çok amaçlı kullanıma sahip olması gerekmektedir.

 

1.Havya İstasyonu Kullanım Alanları

Lehim sökme ve lehimleme işlemleri için kullanılan havya istasyonu, bu işlemeler için yüksek performans sağlamaktadır. Yapacağınız lehim sökme ya da lehimleme işlemlerinde yüksek performans ile çalışmak isterseniz bu konuda kaliteli ve verimli elemanlar kullanmanız gerekmektedir. Bu işlemler için kullanılan havya ile alınan sonuçlar çok fazla verimli hale gelmektedir. Uygulamalar için kaliteli havya kullanımı yüksek verimlilik yanında aynı zamanda güvenlik önlemleri de sağlamaktadır. Bu bağlamda kullanılan havya güvenlik önlemleri ile donatılarak son kullanım halini almaktadır.

2.Üflemeli Havya Ve Sıcaklık Değerleri

Üflemeli havya ya da standart havya için yapılan işlemlerde bir takım sıcaklık değerleri bulunmaktadır. Bu bağlamda yapılan lehim sökme ya da lehimleme işleminde sıcaklık değeri 100 ile 480 derece arasında değişmektedir. Bu ısı değerleri arasında yapacağınız işlem için istediğiniz değer kullanılmaktadır. Yapılacak olan ısı ayarı lehim işlerinizin kaliteli ve verimli bir şekilde tamamlanmasını sağlamaktadır. Havalı havya ile yapılacak olan ayar geniş alanlara yayılmaktadır. 1 metre olan havya üfleme kolu ile ve başlıkları ile işlem yapılacak bölgeye tam olarak uyum sağlamaktadır. Bu başlıklar ile cevrede yer alan diğer elemanlara verilecek zararalar da engellenmektedir. Ayrıca bu sistem işinin sadece bir bölgede yoğunlaşmasını sağlamaktadır.

3.En Az Isı Kaybı

Lehim istasyonu ile yapılacak olan çalışmalarda işi kaybı en az düzeye kadar inmektedir. Ayrıca en az ısı kaybının sağlaması göstergelerde yer alan şüphelerin de ortadan kaldırılmasını ve daha güvenli bir çalışma ortamı sağlanamadığı amaçlamaktadır. Çalışma içinde Led ekran üzerinde görünen işi ile çalışma yapılan sıcaklığın aynı olması isi kaybının en aza indirgenmesi ile sağlanmaktadır. Bu durum da kusursuz bir işlem yapmayı sağlamaktadır. Aynı sistem lehim makinesi için de geçerlidir. Uygulamada sağlanan yüksek sıcaklık yanında son derece güvenli bir ortamda çalışma imkanı da sunan bu ürünler kısa sürede işlemlerin bitmesini sağlamaktadır.

4. Havya Fiyatları

Havya Fiyatları havya türlerine göre değişmektedir. Elbette bu fiyatları havya kalitesi de oldukça fazla düzeyde etkilemektedir. Kullanılan lehim teli ya da lehim seti bu fiyatları oluşturan etkenler arasında bulunmaktadır. Öncelikle yapılacak olan işleme göre değerlendirmeye alınan havya bundan sonraki aşamada kalitesine göre değerlendirmeye alınmalıdır. Son olarak da havya fiyatları incelenmelidir.

5.Kalem Havya

Havya için her modelin ayrı önemi bulunmaktadır. Pratiklik ve taşıma kolaylığı bakımından kalem havya en fazla tercih edilen modeller arasında bulunmaktadır.

 

Havya İstasyonu Kullanım Alanları Havya İstasyonu Kullanım Alanları Havya İstasyonu Kullanım Alanları Havya İstasyonu Kullanım Alanları  Havya İstasyonu Kullanım Alanları Havya İstasyonu Kullanım Alanları Havya İstasyonu Kullanım Alanları Havya İstasyonu Kullanım Alanları Havya İstasyonu Kullanım Alanları

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.