Havya İstasyonu Bakımı Nasıl Olmalıdır?

26-06-2018 09:18

Havya İstasyonu Bakımı

Sahip olduğunuz havya istasyonunu uzun süreli ve yüksek performanslı olarak kullanmak istiyorsanız satın alma öncesinde, kullanım sırası ve sonrasında dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır.

Öncelikle teknik destek hizmeti olan ve yedek parça garantili bir havya istasyonu seçmek; zaman ve para kaybının önüne geçecektir. Sonrasında ise projenize göre adımlarınızı şöyle sıralayabiliriz.

1- Yüksek kaliteli lehim kullanın. Ucuz lehimin kullanılması kısa vadede uygun maliyetli görünmesine rağmen zamanla hasara neden olabilir. Lehimdeki kirler uçta birikmeye başlar ve ısı transfer yeteneklerini engelleyebilir. 60/40 veya 50/50 oranı lehim için idealdir.

2-Her kullanımdan sonra kalıntı birikimini silin. Bir maddeyi lehimledikten sonra, lehimi kapatın ve soğumasını bekleyin. Daha sonra, ucu çıkarın ve kalıntıları çıkarmak için namluya dokunun. Bu sayede, lehim cihazının zamanla tıkanması ve verimliliğinin azalması önlenir.

3-Lehim istasyonun kablosunu yanıklar veya çatlaklar açısından kontrol edin. Havya istasyonlarının kordonları, cihazın kullanıldığı yüksek ısı nedeniyle hasara eğilimlidir. Herhangi bir kablo hasarı fark ederseniz, kabloyu değiştirmek için profesyonel bir elektrikçiden yardım alın.

Kablo hasarı sadece verimsiz sonuçlar vermekle kalmaz, aynı zamanda çalışmak için de tehlikelidir.

4-Lehimin kullanılması sırasındaki her dokunuşundan sonra havya ucunu silin. Kullanımdayken lehim ucunun temizlenmesi daha iyi lehim çalışmasıyla sonuçlanacaktır. Her adımdan sonra ucunda birikmeyi önlemek için ıslak süngerle ucuna doğru silin.

Kullanırken havyayı periyodik olarak silerseniz, kullanım bittikten sonra ki temizliğinizi daha kolay yaparsınız.

Havya İstasyonu Bakımı Nasıl Olmalıdır Havya İstasyonu Bakımı Nasıl Olmalıdır Havya İstasyonu Bakımı Nasıl Olmalıdır Havya İstasyonu Bakımı Nasıl Olmalıdır Havya İstasyonu Bakımı Nasıl Olmalıdır

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.