Güç Kaynağı Nedir?

27-03-2018 09:57

 

Güç Kaynağı Nedir?

 

Gelişen teknoloji ile birlikte, elektronik eşyaların kullanımı artmış ve insan hayatına farklı terimler ve detaylar girmiştir. Genellikle her alet ve makine için, belli bir çalışma şekli veya ritmi vardır.

 

Güç kaynağı mevcut sistem veya düzen için gerekli olan enerjinin sağlanması için kullanılan birimlerin genel adıdır. Güç kaynağına örnek vermek gerekirse; el feneri için pil, cep telefonu için şarj, pili doldurmak için adaptör güç kaynağının en belirgin örnekleridir. Özellikle bilgisayarlar için önemli olan güç kaynağı ciddi bir husustur. Bilgisayar çalışırken sağlanan enerji ve performans için güç kaynağı önemlidir.

 

Elektrikli cihazlarda elektriği ayarlayan ve meydana gelebilecek arızaları önleyen güç kaynağıdır. Elektrikten güç alarak cihaza ileten güç kaynağı özellikle bilgisayarlar için çok önemli bir kaynaktır. Priz ile bilgisayar arasından güç kaynağı uygun düzeyde olmadığında bilgisayarın parçalarına iletecek elektrik olmadan bilgisayarın parçalarının yanmasına kadar gidebilecek sorunlar yaşanabilmektedir. Güç kaynağı elektriği iletirken akım içindeki devreler tarafından sabit tutarak cihazın zarar görmesini engellemektedir. Böylece dengesi enerji iletimi yapılmamış olacağından cihazların sağlıklı çalışması mümkün olacaktır. Güç kaynağını tek başına çalıştırmak zor olmaktadır. Güç kaynakları cihazın ana kartından çalışma sinyali aldığı için, ana karta kalın kablo demetleri üzerinden aktarılmaktadır. Kesintisiz güç kaynağı olan ups güç kaynağı şebeke sisteminden gelen enerjinin herhangi bir elektrik veya elektronik cihazın meydana gelecek yüksek veya düşük enerjilerin akışını düzenlemesi ve kesilmesini önleyen enerji sitemi olduğu için çok önemli bir güç kaynağıdır. Bir başka güç kaynağı ise dc güç kaynağıdır. Cihaza iletilen yüksek voltajlı gücün düzenlenmesini sağlayarak düşüren dc güç kaynağı da cihazlar için oldukça önemlidir.

 

Günümüzde pek çok Online satış sitesinde ve elektronik cihazların satıldığı yerlerde güç kaynaklarına ulaşmak mümkündür. Güç kaynağının hangi özellikler taşıdığı ve cihaz güvenliği açısından yeterli olup olmadığı araştırılmalıdır. Güç kaynağı satın alınırken bilgisayarın özellikleri göz önünde bulundurularak, ne kadar güç harcadığına ve günde kaç watt güç kaynağı alınması gerektiği bilinmelidir. Voltaj ayarlı güç kaynağı alınmalıdır.

 

Güç Kaynağı Nedir Güç Kaynağı Nedir Güç Kaynağı Nedir Güç Kaynağı Nedir Güç Kaynağı Nedir Güç Kaynağı Nedir 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.