Güç Kaynağı Kullanım Alanları

06-03-2018 10:03


Güç Kaynağı Kullanım Alanları

Güç kaynağının kullanım alanları, genelde güç depolaması gereken yerlerdir.

 

Güç kaynağı; bir sistemin ya da düzeneğin gereksinim duyduğu enerjiyi sağlamak için kullanılan birimlerin genel adıdır. Örneğin; kullandığımız bazı cihazların pillerini doldurmak için kullanılan cihazlar birer güç kaynağıdır. Güç elektroniği; elektrik gücün statik vasıtalarla, mevcut girişinden istenen elektriksel çıkış formuna verimli bir şekilde dönüştürülmesi, kontrol edilmesi ve hazırlanması ile ilgili teknolojiye endüstriyel alandaki adıdır.

Güç Kaynağı Ne İşe Yarar?

Güç kaynağı kesintisiz enerji sağlarken, jeneratörler elektrik kesildikten 10 saniye sonra devreye girerek enerji sağlar. O nedenle aynı değillerdir. Güç kaynaklarının birçok çeşidi vardır. Size hangisi daha uygunsa onu seçebilirsiniz. Lakin ucuz olsun diyerek kalitesiz güç kaynağı almamalısınız. Güç kaynağının kalitesini fiyatı belirlemediği gibi çok ucuz olanlarda çok kaliteli olmamaktadır. Güç kaynağı alırken fiyatına değil kalitesine bakılması gerekir. Güç kaynakları karşılaşabileceğiniz olumsuz şebeke olaylarına karşı elektronik eşyalarınızı koruma altına alır. Elektrik gelip gitme olaylarında birçok ev eşyası yanmakta ve zarar görebilmektedir. Bu nedenle de güç kaynakları kesintisiz güç sağladığından elektronik eşyalar bunu hissetmez ve eşyalarınız zarar görmez. Güç kaynakları birçok alanda elektrik kesildiği durumlarda birçok işin yapılmasında yardımcı olmaktadır. Güç kaynakları birçok işte insanlara devamlılık ve kolaylık sağlamaktadır. Artık evde bilgisayar oyunlarının kesintisiz olması için güç kaynağı almaktadır.

Güç Kaynağı Çeşitlerinin Sağladığı Kolaylıklar

Kesintisiz güç kaynakları, elektrik enerjisi ile beslenen sistemlere karşı iki görevi vardır. Birincisi olumsuz şebeke koşullarından sistemi korumaktır. İkincisi ise enerji kesintisi sırasında bünyesinde depoladığı enerjiyi bir süreliğine sisteme aktararak sistemdeki acil işlemleri tamamlamak için kullanıcıya zaman kazandırır. Elektriksel sistemi besleyerek, şebekedeki anormal durumu düzelterek sisteme temiz ve kaliteli enerji aktarımı yapar. UPS güç kaynağı kesintisiz güç kaynağının diğer bir ismidir.

Güç Kaynakları Nerelerde Kullanılır?

Ø Güç kaynağına bilgisayarların pillerine örnek verebilmek mümkündür. Bilgisayar pilleri de önce güç depolar prize takılı olmadığı zamanlarda da depolanan gücü kullanarak işlemin gerçekleştirmesine olanak sağlar.

Ø Power supply prizden çektiği waat gücünden sisteme verdiği güç arasındaki oranlamayı yapan cihazdır. Genellikle bilgisayarı olanlar kullanır. Ekran kartları çok enerji tükettiğinden bu enerjiyi karşılamak için kullanılmaktadır. Kesintisiz güç kaynağı fiyatları ne kadar süre kesintisiz güç sağladığına ve kalitesine göre fiyatları değişkenlik göstermektedir.

Ø Power supply fiyatları sağladığı enerjiye ve kalitesine göre fiyatında değişim vardır. Güç kaynakları özellikle bilgisayarda saatlerce oyun oynayan ve sürekli bilgisayarla iş yapanlar için önemli bir cihazdır.

Ø Güç kaynakları birçok bilgisayar kullanılan yerlerde bulunmaktadır. Bilgisayarlarla işleri yürüyenlerin, elektrik kesildiği zamanlarda işlerinin yürüyebilmesi için güç kaynaklarına ihtiyaç duymaktadırlar. Bu nedenle de güç kaynakları iş yerlerinin bilgisayarda olan işlerini yapabilmelerine olanak sağladığı için çok tercih edilen bir teknoloji ürünleridir. Birçok şirketin işlerini yürütmekte kullandığı güç kaynakları çağrı merkezleri tarafından da kullanılmaktadırlar. Elektrik kesildiğinde çağrı merkezlerinin de bilgisayarlarının çalışması için bir güç kaynağına ihtiyaç duymasından dolayı tercih edilmektedir. Güç kaynakları depolanan enerjiyi kesintisizolarak kullanımınıza sunar. Çoğu kişi güç kaynağını, jeneratör sanılsa da aynı şey değildir.

Güç Kaynağı Fiyatları

Güç kaynaklarının fiyatları kalitesine göre değişmektedir. Piyasada çin üretimi birçok güç kaynağı çok ucuza satılmaktadır. Ucuz olan her zaman kaliteli olmadığı gibi pahalı olanda her zaman kaliteli olmaz ama fiyatı genelde kalite belirler.

 

Güç Kaynağı Kullanım Alanları Güç Kaynağı Kullanım Alanları Güç Kaynağı Kullanım Alanları Güç Kaynağı Kullanım Alanları Güç Kaynağı Kullanım Alanları Güç Kaynağı Kullanım Alanları Güç Kaynağı Kullanım Alanları Güç Kaynağı Kullanım Alanları Güç Kaynağı Kullanım Alanları Güç Kaynağı Kullanım Alanları

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.