Güç Elektroniği Hakkında

31-01-2018 10:44


Güç Elektroniği Hakkında

Güç elektroniği ise elektronik alanı içerisinde ve elektroniğin kullanım alanların hemen hepsinde oldukça önemli bir yere sahip olan derin ve önemli bir alan olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

 

Güç Elektroniği

 

Elektronik sektörü gün geçtikçe makine, otomobil, tıp ve daha birçok alanda sürekli olarak gelişen ve hayata karışan bir sektör olmaktadır. Güç elektroniğini kısaca özetleyecek olursak elektrik gücünün durağan araçlar ile istenilen elektrik ve elektroniksel çıkışına çevrilmesi teknolojisidir. Güç elektroniği aynı zamanda bu çıkışın verimli olarak sağlanmasını, dönüştürülmesini hesaplanmasını ve kontrol edilmesini sağlayan bir teknoloji olmaktadır. Yani güç elektroniği elektrik enerjisinin kontrollü olarak yüke iletilmesini sağlayan ve bu iletim ve çıktıların düzenli bir şekilde hatasız gerçekleşmesi için birçok test ve işlem yapan oldukça önemli bir dal olarak da algılanabilir. Güç elektroniğinin birçok kullanım alanı bulunmaktadır bu alanlardan bazıları ise şu şekilde sıralana bilmektedir. Telefonlar, bilgisayarlar, yazıcılar, şarj aletleri, radyo ve televizyon teknolojileri gibi daha bir sürü alanda güç elektroniği kullanılmaktadır. Esasında güç elektroniği hayatımız ve kullanım alanlarınızda gözle görünmese de tamamen bağdaşmış durumdadır. Açıkçası elektriksel ve elektroniksel bir cihaz, malzeme ya da ürün olan her yerde muhakkak olarak güç elektroniğinin ve güç elektroniği mühendisliğinin, mühendislerinin bulunduğu kesin ve net bir durumdur.

 

 

SMPS Adaptör, Power Supply, İnventör

 

Güç elektroniği özellikle güç kaynaklarının yapımlarında, oldukça büyük bir rol oynadığı görülmektedir. Güç elektroniğini rol aldığı en önemli güç kaynağı ve türevlerinden bazıları ise şu şekilde sıralanabilir. SMPS adaptör bu adaptör Türkçe olarak ifade edilecek olursa anahtarlamalı güç kaynağı olarak geçmektedir. Bina güvenliği ve kamera sistemlerinde sıkça kullanılan çok fonksiyonlu bir adaptör olmaktadır. SMPS adaptörün birçok farklı çeşidi olmakta ve kullanım alanları da bu çeşitliliğe göre değişmektedir. Bir diğer konu ise inventör olmaktadır. inventör genel manada elektronik cihazlarda enerji tasarrufu sağlamaya tarayan teknoloji olmaktadır. Güç kaynağı adı üzerinde güç kaynağı yani bir bakıma bataryalarda da kullanılır ve özellikle elektrik kesintilerinde cihazları ve bilgileri saklamak ve korumak için oldukça etkili bir yöntemdir. Son olarak ise power supply cihazlarda güç elektroniği kullanılmaktadır. Power supply kısaca anlatılacak olursa elektronik bir sisteme güç sağlayan ki özellikle bilgisayar ve ekran kartı ciddi miktarlarda güç isteyen ve harcayan elektronik sistemlere güç sağlayan bir donanım olmaktadır.

 

 

UPS Güç Kaynağı

Güç elektroniği endüstriyel olarak bütün enerji dağıtımı ve iletiminde, makine kontrollerinde, otomasyon alanlarında, ısıtma ve soğutma sistemlerinin hepsinde, üretim ve montaj sektörlerinde, güç kaynağı UPS ve güç kontrol sistemlerinin hepsinde kullanılmaktadır. Bunların dışında ise havalandırma sistemlerinde, güvenlik sistemlerinde, bina otomasyonlarında, ofis çalışma alanlarında, eğlence alanlarında, spor alanlarında, tıbbi cihazlar ve beyaz eşya alanlarında. Taşıma alanlarında ise uçak sistemlerinde, demiryolu taşımacılığında ve otomobil sanayinde. Hatta tarım ve hayvancılık sanayinde de sera ve sulama alanlarında, hayvancılık alanlarında, tarım ve gıda alanlarında ve ekim dikim işlerinde, tarla kesme biçme ve biçimlendirmelerinde ve hatta bebek bakımı ve sağlığı alanlarına kadar hayatımızdaki tüm teknolojinin içerisinde güç elektroniğini görmek mümkün olmaktadır. Elektrik ve elektronik sektörü geliştiği sürece de güç elektroniği bu sektörlerin her birinin içerisinde bulunacak ve bu sektörlerin gelişmesine çok büyün ve azımsanamaz katkılar sağlamıştır ve sağlayacaktır.

 

Güç Elektroniği Hakkında Güç Elektroniği Hakkında Güç Elektroniği Hakkında Güç Elektroniği Hakkında Güç Elektroniği Hakkında Güç Elektroniği Hakkında Güç Elektroniği Hakkında Güç Elektroniği Hakkında Güç Elektroniği Hakkında Güç Elektroniği Hakkında

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.