El Büyüteci

El Büyüteci

El büyüteci çizgi filmlerden aklımızda kalan dedektiflerin ayrıntıları görmek için kullandığı bir araçtır. Büyüteç küçük ya da uzak olan şeyleri daha yakın ve büyük gösterme özelliğine sahip bir araçtır.

Loop Mikroskop

Loop mikroskop masa üstü mikroskobuna göre daha gelişmiş bir görüntü verme özelliğine sahiptir.El büyüteci klasik büyüteç olarak da adlandırılmakta ve hemen hemen her evde kullanılmaktadır. Özellikle temizliği hastalık haline dönüşen hanımların leke avı yaparken kullandıkları bir araçtır. El büyüteci sayesinde lekeler daha net görülerek temizlenmektedir. Profesyonel büyüteç beyin cerrahlarının ameliyat gözlüklerinde, fotoğraf makinelerin de daha yaygın kullanılmaktadır. Çok uzak ya daha çok küçük detayları en ince ayrıntısına kadar büyüterek işlem yapılmasını sağlamaktadır. Ledli büyüteçler inceleme yapılırken ışıklandırma yardımı ile daha net bir görüntü sağlanmasına yardımcı olur. Okuma büyüteci modelleri gözlük tipli, dikdörtgen tarzda ledli, el büyüteci tarzında vs. türleri vardır. Kaliteli büyüteç fiyatları pahalı olur diye bir şart yoktur. Büyütecin fiyatı kalitesini belirlemez, kalitesini kullanılan merceğin kalitesi belirler. Birçok büyütecin fiyatı ucuz ve kaliteli olanları da vardır. Her şey de olduğu gibi büyüteçte de para kısmı kaliteyi etkilememektedir.

Işıklı Büyüteçler

Işıklı büyüteçler görüntüsü büyütülmek istenen şeyin daha net bir görüntüye sahip olmasını sağlar. Okuma büyüteçleri birçok insanın hayatını kolaylaştırmaktadır. Bazı insanların görme bozuklukları doğuştan olmaktadır. Bu gibi durumlarda kitap okurken okuma büyüteci kullanmaları gerekli olmaktadır. Okuma büyüteci sayesinde birçok insan iş hayatında da kolaylık elde edebilmektedir. Mikroskoplar gün geçtikçe yenilenmekte ve daha detaylı görüntü elde edilebilmektedir. Gelişen mikroskoplar yapılan araştırmaların daha sağlıklı ve doğru olmasını sağlamaktadır. Mikroskoplar birçok alanda kullanılmaktadır. Bir biyolog mikroskopla inceleme yaparak sınıflandırma sistemine yeni canlıları ekleyebilmekte ve gözle görünmeyen canlıların yaralı ya da Zaralı olup olmadığı tespit edebilmektedir. Biyologların yaptığı tespitlere göre ilaç sanayisi ilaç üretimi yapmaktadır. Bir kimyager büyüteçlerle ürettiği kimyasal maddenin gözle görülemeyen insan cildine ya da diğer canlılara zararının derecesini belirleyebilmektedir. Büyüteçler kimyagerlerin kimyasal deney sırasında oluşabilecek gözle görülmeyecek küçüklükteki tepkime varyasyonlarını görmelerine yardımcı olmaktadır. Birçok alanda kullanılan mercekler kullanıldığı her alanda saydam yüzeyde ışığın kırılma sistemine göre çalıştığı için net sonuçlar elde edilmesi olanağını sağlamış olur. Mikroskopta kullanılan mercekkalınlıklarına göre görüntünün netliği değişmektedir.

Mikroskop

Okullarda öğrencilerin mikroskop sayesinde gözle görünemeyen canlıları gördüklerindeki mutluluklarını tarif edilemezdir. Kuyumcular satın alacakları altının ya da değerli taşların sahte olup olmadığını anlamak için büyüteçleri kullanmaktadırlar. Büyüteçler güzellik merkezlerinde saç ekimi, botoks yapımında, cilt gözenek temizliklerinde kullanılmaktadır. Deri yenileme için işlem yapılırken de büyüteçler kullanılmaktadır. Birçok araştırmacının kullandığı büyüteçler işlerini kolaylaştırırken birçok bilinmeyeninde ortaya çıkarılmasını sağlar. Petrolüm ham olarak çıkarıldıktan sonra mikroskoplar aracılığı ile yapılan araştırmalarında yapılarını oluşturan maddelerin özellikleri belirlenebilmektedir. Hücre yapıları da incelenerek DNA yapıları ortaya konmuştur. Her canlının DNA’sının farklı olduğu ve kromozom sayılarının farkı olduğunu mikroskopla yapılan araştırmalarda ortaya konmuştur. Fotoğraf makinelerin de kullanılan büyüteçler uzak olan görüntüyü yakınlaştırarak net bir fotoğraf çekimini sağlar. El büyüteçleri çok uzun zaman önce dedektiflerin kan izlerinin temizlenip temizlenmediğini görmek amacı ile cinayet mahallinde kullandıkları bir araçtır. Eğer temizlik yapmışsa kan izi ne ortam olursa olsun muhakkak iz bırakacağı için araştırmada delil olarak kabul edilmiştir. Mikroskop ve büyüteçler, merceklerden yapıldığı için merceğin çalışma sistemi önemlidir.

 

 

El Büyüteci El Büyüteci El Büyüteci El Büyüteci El Büyüteci 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.