El Aletleri Kullanım Alanı

16-03-2018 10:02

 

El Aletleri Kullanım Alanı

Günümüzde farklı tamir ve hobi işlerini yaparken el aletlerine ihtiyaç duyulmaktadır. El aletleri, fonksiyonel özelliklerine göre değişik kullanım alanlarında işleri kolaylaştırmaktadır.

Kullanım alanları ve farklı amaçlara göre tasarlanan el aletleri işlerin kolaylaşması için önemlidir. Genellikle manuel güç ile kullanılan aletler güce dayalı olarak kullanılan bu aletler ile tüm ufak tamirat işleri yapılabilmektedir. Aletleri tek olarak temin etmek mümkün olduğu gibi takım olarak da hobi el aletleri edinmek mümkündür. Tek olarak satın alınan aletler takım çantası içinde temin de edilmektedir.

 

Takım çantasında olması gereken aletlerden biri kontrol kalemidir. Kontrol kalemi, yalıtkanlık özelliği ile kabloda veya prizlerde elektrik olup olmadığını anlamaya yaramaktadır. Bir diğer alet ise faz kontrol kalemidir. Faz değerini dijital olarak ölçebilen faz kontrol kalemi; kırmızı uç akım kısmına, siyah ucu topraklama kısmına temas ettirilerek kullanılmaktadır. Özellikle saat tamirinde işe yarayan saatçi tornavidaları ise, saat gibi küçük ve hassas aksamı olan tüm onarımlarda kullanılmaktadır. Küçük vidaların sıkıştırılıp gevşetilebilmesi için özel olarak tasarlanmıştır. Cep telefonu ve saat gibi elektronik cihazların vidalarına uymaktadır. Takım çantasının olmazsa olmaz bir aleti de pensedir. Pense ile somun sıkma veya gevşetme, kesme özelliği ile kablo ve tel kesme işlerinde kullanılabilmektedir. Somunlu vidalar sıkılırken somunların sabit kalabilmesi için kavrama amaçlı da kullanılmaktadır. Yan keski aleti; kablo, tel ve kablo sıyırmak amacıyla kullanılan bir alettir. Karga burun nesneleri kavrama ve sabit tutmak amacıyla tasarlanmış bir el aletidir. Cımbız küçük nesneleri hassas bir şekilde kavramaya yaramaktadır. Kablo soyma pensesi ile kablo soyulurken iletkenlerine zarar vermeden işlemi tamamlamayı sağlamaktadır. Nokta ise matkapla delinmesi planlanan yüzeyleri işaretlemek için kullanılan alettir. Çizecek aleti şekillendirilecek olan ürünlerin şekillendirmeden önce çizilmesine, işaretlenmesine yarayan alettir. Maket bıçağı, kesme özelliği ile birçok maddenin rahatlıkla kesilmesini sağlamaktadır.

 

Tüm bu sayılan aletlerin dışında çekiç, silikon tabancası vs. el aletleri bulunmaktadır. El aletleri yapılan işin amacına uygun olarak belirlenmekte ve temin edilebilmektedir. Her evde alet çantası bulundurulmalıdır.

 

El Aletleri Kullanım Alanı El Aletleri Kullanım Alanı El Aletleri Kullanım Alanı El Aletleri Kullanım Alanı El Aletleri Kullanım Alanı El Aletleri Kullanım Alanı

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.