El Aletleri

29-01-2018 11:09

El Aletleri ile Kolaylık

El Aletleri ile çalışmalarınızda hız kazanacak ve kolaylık sağlayacaksınız.

Tornavida

El aletleri kategorisinde bulunan tornavida, vida takma ve çıkama işlemlerinde kolaylık sağlan bir alettir. Ucu değiştirilip farklı bir uç takılabilme özelliklerine sahip olan tornavida, sadece istenilen uç için yapılanları da vardır. Genel olarak uç ve orta kısmı güçlü ve dayanıklı olması için metalden, sap kısmı ise insan elinin daha iyi kavraması için elin rahatsız olmayacağı şekilde plastikten yapılır. Tornavida her evde bulunması gereken önemli bir ihtiyaç aletidir. Tornavidanın kullanım alanları çok geniştir. Kapı menteşesinde, oyuncaklarda, elektronik aletlerde televizyonlarda, bilgisayarlarda, kısacası vidası olan ver şey tornavida yardımı ile çıkarılıp takılabilmektedir. Tornavida seti, içinde ucu değiştirilebilen bir tornavida ve farklı farklı uç takımları barındıran çok ama çok önemli bir settir. Tamirciler ve tornavida meraklıları için vazgeçilmez bir settir. Tornavida setinin içeriğinde bulunan bazıları uç çeşitleri şunlardan oluşmaktadır. Beş yıldızlı uç, Y tornavida, üçgen sürücü, çapraz uç, düz uç, yıldız üç, allen uç ve daha sayamadığımız birçok uç çeşitleri bulunmaktadır.

 

Cep Telefonu Tamir Seti 

Cep telefonu tamir seti, bozulan telefonları tamir etmek için kullanılan bir tornavida setidir. İçinde torx tornavidaadı verilen halk arasında pek bilinmeyen ucu değiştirilebilen bir tornavida bulunur. Bu özel tornavida çok ince uç takılabilen bir alettir. Genellikle telefon tamircileri bu seti sık sık kullanırlar. Bilindiği üzere telefonun içindeki parçalar çok hassas niteliktedir. Bunu için torx tornavidası için özel uçlar bulunmaktadır. Tornavidanın uçları, metal ürünleri kendisine çekme gücüne sahiptir. Telefon, laptop, mp3 çalar ve benzeri her türlü cihazlara uygundur. İnce ve küçük yerlere ulaşılabilmesi için tasarlanmışlardır. Gözlük vidası gibi küçük vidalarını da bu küçük alet yardımıyla gayet rahat sıkabilirsiniz. Pense seti, içinde değişik çeşitlerde penseleri yer aldığı bir settir. Pense, parçaları el ile zor ve imkânsız olduğu durumlarda sıkma, sökme, bükme, kesme, gibi işleri kolaylaştıran her evde bir tane olması gereken en önemli aletlerden biridir. Makasa benzer bir yapıya sahip olan pense uygulandığı basınç miktarı adar kavrama sağlar. Pense setleri içinde bulunan bazı penseler şunlardır. Karga burun, fort pense, ayarlı pense, segman pensesi, yan keski, kerpeten ve daha bir sürü penseçeşitleri pense setlerindebulunmaktadır.

 

Takım Çantaları  

Takım çantaları ve alet çantaları birbirlerine çok benzeyen ve bütün alet ve malzemelerin bir arada bulunmasını sağlayan çantalardır. Evimize illaki tamirci gelmiştir. Ve her zaman elinde bir alet çantası ve ya takım çantası bulundurmaktadır. İçine vidalar, tornavidalar, penseler, matkap uçları, tornavida uçarlı, somonlar, İngiliz anahtarları, allen setleri ve bazı elektronik aletler bulunmaktadır. Bit setler gruplara ayrılır. Bunlardan bazıları şunlardır. Vidalar, drill ve benzeri ürünler. Bu gibi setler tamirciler ve bazı işler için çok işe yararlar. Vida bit seti, tornavidauçlarından oluşur. Ucu değiştirilebilen bir tornavida ya sahipseniz neredeyse her şeyin içini açıp bakabilir, tamir edebilir ve sonarda kapatabilirsiniz. Drill’in diğer bir adı da matkap ucudur. Bu uçların mm’lik çeşitleri mevcuttur. Bir matkaba sahipseniz drill uçlarını matkabın ucuna yerleştirilip istenilen yerlere mm’lik olarak delikler acabilirsiniz. Açma aletlerihakkında fazla bir şey bilinmez. Ama çok işe yaradıkları kesinidir. Kanal açma aletleri, vida açma aletleri, diş açma aletleri ve benzeri aletlerden meydana gelmektedir. Kanal açma aletleri tıkanmış bir gideri açmada, vida açma aletleri vida takıp çıkarmada, diş açma aletleri bir vida için diş açma işinde kullanılır. Aynı zamanda, yalama olmuş bir deliği vida açma aleti ile düzeltebilirsiniz.

 

El Aletleri El Aletleri El Aletleri El Aletleri El Aletleri El Aletleri El Aletleri El Aletleri

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.