Doğru Lehimleme Nasıl Yapılır?

07-12-2017 10:24


Doğru Lehimleme Nasıl Yapılır?


Eski havya istasyonları çok basitti ve elektronik lehimleme için çok iyi değillerdi. Isı kontrolü yoktu ve ucu bir mafsal üzerine her yerleştirdiğinizde, soğumaya geçiyordu. Bugünkü havya istasyonları bu sorunları aştı.

Hemen hemen tüm istasyonlarda, ekipman performansını en üst düzeye çıkarmak ve lehimleme işlemini doğru bir şekilde yönetmek için bazı parametrelerin ayarlandığı bir menüye sahipsiniz. 

Önerilen yönergelerimize uymanız yeterlidir:

Sıcaklık

Yanlış sıcaklık hatalı lehimlemeye neden olabilir ve bu da toplam üretim hatasına neden olabilir. Normalde, bir Havya istasyonunun sıcaklık aralığı 90-450ºC (190-840ºF) 'dir. Düşük / yüksek erime dereceli lehimler gibi daha az yaygın kullanılan uygulamalarla çalışırken sıcaklık limitlerini değiştirebilirsiniz.

Ama dikkat edin! Çoğu durumda, 400 ° C (750 ° F) üzerindeki sıcaklıklarda çalışırken PCB'ye ve bileşenlerine zarar verebilirsiniz. Örneğin, lehim kullanırken ve uç lehim bağlantısıyla kısa sürede temas halindeyken akış düzgün çalışmayabilir ve uç ömrünü ciddi olarak kısalabilir.

Lehim bağlantısı daha fazla enerji gerektiriyorsa (örn., Çok katmanlı veya yüksek dağılımlı levhalar), ön ısıtıcılar gibi diğer yardımcı maddeleri kullanmanızı kesinlikle öneririz.

Benzer şekilde, 200ºC (392ºF), çok düşük enerji tüketen çok küçük bileşenler için kurşunlu uygulamalar için uygun bir başlangıç ​​noktası olarak düşünülür. Sıcaklığı düşürerek bileşenlerin hasar görme riskini azalttığınızdan lehimleme kalitesini artırabilirsiniz.

Uyku Fonksiyonu

Uyku fonksiyonu, lehimleme durduğunda ucu sıcaklığını otomatik olarak düşürür. Uyku sıcaklıkları (yaklaşık 180ºC - 356ºF) genellikle alet standdan kalktığında ve uç PCB Board ile temasa geçmeden önce oksidasyonun önlenmesi ile çalışma sıcaklığına ulaşılması arasındaki dengeyi sağlamak üzere ayarlanır.

Kullandığınız aletler çalışma sıcaklığına varsayılan uyku modundan sadece birkaç saniye içinde ulaşırsa, uyku gecikmesi 0 dakikaya ayarlanmalıdır. Alet standa döndüğünde sıcaklık otomatik olarak uyku sıcaklığına düşecek ve uç ömrünü uzatacak ve oksidasyonu önleyecektir.

Bu parametrelerin daha yüksek değerlere ayarlanmasının özellikle 450 ° C'ye (840 ° F) kadar yüksek sıcaklıklarla çalışırken oksidasyonu hızlandırması ve uç ömrünü kısaltacağını unutmamalısınız.

Hazırda Bekleme Modu

Bu fonksiyon, alet dururken uzun süre hareketsiz kalındığında ucu oksidasyona karşı toplam koruma sağlar. Hazırda Bekleme moduna girmeden önce Uyku Sıcaklığında kalacağı süreyi ayarlayabilirsiniz. Bu durumda güç kaynağı kesilir ve ucu oda sıcaklığında kalır. Uyku modundan Hibernation'a kadar geçen süre 10 dakikayı aşmamalıdır.

Oksidasyonu önlemek ve uç ömrünü uzatmak için bir başka iyi tavsiye, ucu yerine koymadan önce ucu tekrar temizlemektir.

 

Doğru Lehimleme Nasıl Yapılır Doğru Lehimleme Nasıl Yapılır Doğru Lehimleme Nasıl Yapılır Doğru Lehimleme Nasıl Yapılır Doğru Lehimleme Nasıl Yapılır Doğru Lehimleme Nasıl Yapılır Doğru Lehimleme Nasıl Yapılır

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.