Dijital Mikroskop

 

4 Maddede Dijital Mikroskop Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Dijital mikroskopların kullanım alanları çok geniştir. Büyüteç gözle görmekte zorlandığımız şeylerin görüntüsünü yakınlaştırarak görmemizi kolaylaştırır.

 

Loop mikroskop görüntü olarak küçük olsa da görüntü sağlama marifeti oldukça net ve büyüktür. Dijital mikroskop, lens ve kamera yardımı ile elde ettiği görüntüyü bir monitöre aktarabilen mikroskop türüdür. Ayrıca izlenen görüntünün resim ve video olarak kayıt edilmesini de sağlamaktadır.

 

Dijital Mikroskop’un Çeşitleri Ve Kullanım Alanları Nerelerdir?

Ülkemizde pek yaygın olmasa da yabancı ülkelerde dedektifler izlerin ince detaylarını görmek için kullanmaktadırlar.

Ø 500X mikroskoplar genelde, USB ve dijital mikroskoplardır. Daha net görüntü ve daha iyi bir inceleme yapılma imkânı oluşturur.

Ø Dijital mikroskoplar son alanlarda görüntü kalitesi ve kayıt özelliğinden dolayı özelliklede biyolog ve kimyagerlerin tercih ettikleri bir mikroskop türüdür.

Ø Küçük mikroskop fiyatları çok yüksek değildir ama kalitesine görde değişiklik göstermektedir. Mikroskop setleri birçok araştırmalarda gereken ayrı ayrı mikroskopların bir mikroskopta toplanmış halidir. Böylelikle hem araştırma alanında az yer tutar hem de birçok çalışmada ayrı ayrı mikroskop ihtiyacından kurtarmış olur.

Ø Büyüteçler merceklerin ışık yansıtma prensibine göre çalıştıklarından görüntü sağlamaları da merceklerin prensibine göre işlemektedir.

Ø Mikroskoplardaki merceklerde görüntü oluştururken, merceklerin saf ortamda ışığın kırınım prensibine göre görüntüleme yapar ve uzaklaştırma ya da yakınlaştırma yöntemleri de ışığın kırınımına göre düzenlenir. Tüm bunlar insanlık adına yapılan önemli gelişmelerdir.

 

Mikroskop Fiyatları Nedir? Neye Göre Belirlenir?

En ucuz mikroskoplar öğrenci deneylerinde kullanılanlardır. Mikroskopların fiyatı kullanılan mercek ve kalitesine göre ayarlana bilme özelliğine göre değişiklik gösterir. Işık mikroskop fiyatları çok pahalı olmamakla beraber kullanılan mercek ve yapım maddelerin kalitesine göre fiyatları değişiklik göstermektedir. USB’li mikroskop fiyatları çok pahalı olmamakla beraber gelişmişlik özelliklerine göre değişim göstermektedir. Mikroskop setlerinin ucuzluğu içinde bulunan parçalarının ve görüntü kalitesine göre fiyatları değişim gösterir. Artık birçok firma mikroskop satışı için interneti kullanmaktadır. Satışlarını internetten gerçekleştirmektedir. Mikroskop kamerası fiyatları sağladığı görüntü netliğine göre ve kullanım rahatlığına göre fiyatları değişim göstermektedir. 10X büyüteçler daha çok bir inceleme yapılacağı zamanlarda kullanılmaktadır.

 

 

Mikroskop Ve Büyüteç Arasındaki İlişki Nedir?

Mikroskop sayesinde birçok hastalığın teşhisi konurken birçok hastalığında ilacının üretimine imkân sağlanmıştır. Büyüteçlerde en basit şeylerin bile yakından görülmesine yardımcı olan bir araçtır. Büyüteçler gözlük camlarında kullanılarak birçok çocuğun görmesine yardımcı olunmaktadır. Özelliklede doğuştan görme problemi olan çocukların okul hayatlarında birçok kolaylık sağlamaktadır. Büyüklerde de birçok çalışma alanlarında kolaylık sağlamakla beraber onlara hayatlarında da yardımcı olmaktadır. Mikroskoplar birçok boyutta ve çeşitte olsalar da ana prensipleri kaliteli görüntü ve iyi bir inceleme yapılmasını sağlamaktır. Mikroskop ilk icadından bu yana gözle görülmeyen birçok canlının tespit edilmesine ve onların sebep olabilecekleri durumlara önlem oluşmasını sağlamıştır. Mikroskop birçok hastalığa neden olan virüs ve bakterilerin incelenerek şifa olacak ilaçların üretilmesine vesile olan bir buluştur.

 

Mikroskop’un Biyoloji’ye Katkıları Nelerdir?

Gün geçtikçe de gelişen mikroskoplar sayesinde daha ayrıntılı ve daha net bilgilere sahip olunmasını sağlamıştır. Mikroskopların sayesinde gözle görülemeyen birçok canlı türü keşfedilip sınıflandırma yapılmıştır. Mikroskopta yapılan inceleme sayesinde prokaryot ve ökaryot hücreli canlılar belirlenmiş ve yaşam şekilleri nasıl üredikleri ve neye sebep oldukları incelenerek insanların bilgilenmesi sağlanmıştır. Mikroskop sayesinde tek hücreli ve çok hücreli canlı ayrımı yapılarak canlıların benzer özellikleri göz önüne alınarak gruplandırmalar yapılmıştır. Mikroskop sayesinde DNA incelenerek insanların kodları çözülmüş ve özelliklerinin bu kodlarda saklı olduğu bilgisine ulaşılmıştır. Büyüteç ve miroskopta da mercekler kullanılmaktadır.

 

Dijital Mikroskop Dijital Mikroskop Dijital Mikroskop Dijital Mikroskop Dijital Mikroskop

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.