Bit Set Kullanım Alanları

02-03-2018 10:20


Bit Set Kullanım Alanları

Bit setleri genelde tamircilerin ve tesisatçıların kullandığı bir set türüdür. Bit seti diye şarjlı matkabın çıkıp değiştirilebilen uçlarına verilen addır. El aletleri her tamir işleminde kullanılmaktadır.

 

El aletleri Çeşitleri Nelerdir?

  • Anahtar çeşitleri; çeşitli vida çıkarıp takma işlemlerinde kullanılmaktadır.
  • Allen ya da aylan anahtar; altıgen şeklindeki vidaların çıkarılıp takılmasını sağlar.
  • Kurbacık anahtarı; çeşitli musluk ve somunun çıkarıp takılma işlemlerinde ayarlanabilir başı ile işlem yapılır.
  • Bijon anahtarı; daha çok motorlu taşıtlarda vida özellikle de teker vidalarında kullanılmaktadır.
  • Kerpeten; inşaat işlerinde tel bükme işlemlerinde kullanılır.
  • Pense; tesisat döşemelerinde kablo sıyırma işlemlerinde kullanılır.
  • Matkap; duvar delme, duvar kırma işleminde kullanılır.
  • Şarjlı matkap; duvara vida yerleştirme işleminde kullanılmaktadır.
  • Keser; duvara çivi yerleştirmede kullanılmakta ve inşaatta ev yapılırken kalıp diye adlandırılan yapının oluşmasın da kerestelerin birbirine eklenmesinde kullanılmaktadır.

 

Bit Setlerinin Kullanıldığı Alanlar Nelerdir?

Bit set birçok alanda kullanılmaktadır. Özellikle de tesisatçıların en çok kullandıkları aletlerdendir. Şarjlı matkap ucu olan bit set tesisatçıların en çok kullandıkları el aletlerindendir. Tamir seti birçok evde bulunmaktadır. Tamir setlerinde pense, keski, testere, demir testeresi, kurbacık, İngiliz anahtarı gibi birçok alet bulunmaktadır. Tornavida seti üretim şekillerine göre değişmektedir. Bazılarında 7 tane tornavida bulunurken bazılarında bir torna vida gövdesi bulunurken uç kısımları değişebilir olarak tasarlananları da vardır. Tornavida ucu, bir tornavida gövdesi ve değişen uç yapısına sahiptir. Değişen bu uçlar sayesinde istenilen uç takılır ve işlem gerçekleştirilir. Tornavida çeşitleri yıldız, düz, altıgen çeşitleri en çok kullanılanlarıdır. Bit seti şarjlı matkaplarda kullanılmaktadır. Daha çok tesisatçıların kullandığı şarjlı matkaplar birçok duvara monta edilecek işlemleri gerçekleştirmektedir. Bu aletler birçok alanda yardımcımız haline gelmiştir. Evlerde de bulunan alet setleri evlerimizin yardımcıları haline gelmiş durumdadır. Özellikle de tesisat konusunda evlerde olması gereken temel aletler vardır. Bu aletler evimizdeki tesisatın çıkaracağı sorunlarda bizim en önemli yardımcılarımızdandır. El aletleri birçok sorunda bize yardımcı olur.

 

El Aletlerinin Sağladığı Kolaylıklar Nelerdir?

Birçok problemin üstesinden gelmemize yardımcı olmaktadır. Arabalarda arıza olduğunda ya da tekerlek patladığında değiştirmek için de el aletleri gerekli olur ve kullanılır. Birçok el aleti arabalarda bulunmak zorundadır. Çünkü yolda bir sorun oluştuğunda bunu ancak arabada bulunacak el aletleri ile yapabiliriz. O nedenle de evlerimizde olduğu kadar arabalarımızda da bulunması gereken el aletleri vardır. Bit setleri en çok şarjlı matkapları kullananların tercih ettiği aletler olduğu için hemen her alanda kullanılmaktadır.

 

Bit Setler Sayesinde Bayanlar Ustaya Dönüşüyor

Bazı evlerde bile şarjlı matkap ve bit set bulunmaktadır. Artık ev hanımları da tamir işleri yapmaktadırlar. Bu nedenle evlerde de bulunabilir bir el aleti haline gelmiştir. El aletleri taşıma bakımından da kolaylık sağladığı için bir problem yaşanmadan taşınabilir ve kolayca kullanılabilir aletlerdir. Evde bir vida ya da bir boru tamir edilmesi gerektiğinde evde alet çantası bulunuyorsa kadınlar da kolayca tamir işlerini yapar hale gelmişlerdir. En çok kullanılan el aleti tornavidadır. Her evde bulunan genellikle vida çıkarıp takmalarda kullanılmaktadır. Ev aletlerinin vida gevşemesi ya da başka bir problemden dolayı sökülme işlemi gerçekleştirmek için kullanılmaktadır. El aletlerinin çoğu evlerde kullanılmaktadır. Buda her yerde bulunma özelliği kazandırmaktadır. Birçok erkek arabasında takım aletlerini bulundurmaktadır. Arabada takım çantası bulunması her zaman şoförün yararına olacaktır. Herhangi bir durumda size yardım edecek birini bulamayabilirsiniz.

 

Bit Set Kullanım Alanları Bit Set Kullanım Alanları Bit Set Kullanım Alanları Bit Set Kullanım Alanları Bit Set Kullanım Alanları Bit Set Kullanım Alanları Bit Set Kullanım Alanları Bit Set Kullanım Alanları Bit Set Kullanım Alanları Bit Set Kullanım Alanları

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.