Bir Kondansatör Nasıl Deşarj Edilir?

Bir Kondansatör Nasıl Deşarj Edilir?

 

Kondansatörler bir dizi elektrikli cihazda ve elektronik ekipman parçalarında bulunmaktadırlar. Güç dalgalanmaları sırasında fazla elektrik enerjisi depolarlar.

 

Cihazı sürekli, hatta elektrik beslemesi sağlamak için güç akıntıları sırasında deşarj ederler. Kapasitör ne kadar büyük olursa, cihaz kapatıldıktan sonra bile birim voltajı başına daha fazla şarj kaydedilebilir. Bu, daha küçük kapasitörlerin tehlikeli olamayacağı anlamına gelmez. Bir cihaz veya elektronik cihaz üzerinde çalışmaya başlamadan önce, kapasitörünü boşaltmanız gerekir; Burada bir kapasitörün güvenli bir şekilde boşaltılması için talimatlar verilmiştir.

 

Canlı elektrikli ekipman üzerinde çalışmak için uygun teknikleri ve ekipmanları öğrenin ve kullanın.

 

Korunmasız olarak elleriniz dahil, herhangi bir şeyin yakınında olmasına izin vermeyin.

 

Cihazı kondansatör ile elektrik akımından bağlantısını kesin.

 

Akım kaynağı kaldırılana kadar alternatif akım bir kapasitörden akacaktır. Bu akım kapasitörü yanlış kullanırsanız ve şarj etmeyi sürdürürseniz alacağınız olumsuz etki artabilir.

 

 

Kondansatöre bakın.

 

Çoğu kondansatörler, bir yalıtım plakasıyla ayrılmış 2 iletken plakadan yapılır; Daha karmaşık kapasitörler metalize plastik çoklu katmanları özelliğine sahiptir. Büyük kondansatörler, tehlikeli olma ihtimali en yüksek olanlarıdır ve genellikle silindiriktirler. Kabaca pil hücrelerine benzemektedirler.

 

Kalıcı olarak takılı değilse, kapasitörü sistemden ayırın.

 

Bu, kapasitörün deşarj ettiğinizde bağlı olduğu devrelere zarar gelmesini önleyebilir. Çıkarılabilir özellikte ise, muhtemelen çok büyük ve potansiyel olarak çok tehlikelidir.

 

Bir cihazı birkaç saniye boyunca kondansatör kablolarına dokundurun.

 

Bunu yapmak, elektriğin kondansatöre gitmesi ve boşaltılması için bir fırsat sağlayacaktır. 5-10 watt direnç, voltmetre, test lambası veya normal ampul kullanabilirsiniz.

Bir ışık kullanılması, dijital bir ekran veya kademeli olarak karartma ampulü ile boşaltma işleminin ilerleyişini gösterecektir.

 

Sorular:

 

1- Tam olarak şarj edilmeden önce bir kapasitör deşarj olur mu?

- Hayır. Kaynak voltajı hala kapasitörde saklı voltajdan daha yüksektir; Kaynak voltajı daha yüksek kalmaya devam ederken deşarj olmayacaktır.

2- İdeal bir kapasitör şarj edilirken enerji kaybedilirse, ideal LC devresi neden titreşir?

- Volan etkisinden kaynaklanır. Enerji, kondansatör ve indüktör arasında ileri ve geri aktarılır.

 

Lütfen Dikkat

 

Büyük kondansatörler son derece tehlikelidir. Onlarla çalışmak muhtemelen tipik bir hobi severler için uygun değildir.

Kondansatör kablolarını bağlamak için küçük bir tornavida kullanmak da mümkünken, boşaltılan akım miktarı, kondansatör hala bağlıysa, tornavidanın ucunu veya devre kartındaki bakırı eritebilir. Büyük kıvılcımlar çıkabilir, güç kaynaklarını kızartır. Erimiş bakır veya lehimi sizi yaralayabilecek bir mermiye dönüştürebilir.

 

Bir Kondansatör Nasıl Deşarj Edilir Bir Kondansatör Nasıl Deşarj Edilir Bir Kondansatör Nasıl Deşarj Edilir Bir Kondansatör Nasıl Deşarj Edilir Bir Kondansatör Nasıl Deşarj Edilir Bir Kondansatör Nasıl Deşarj Edilir Bir Kondansatör Nasıl Deşarj Edilir

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.