BGA İstasyonu Kullanım Alanları

28-11-2017 10:31

BGA İstasyonu Kullanım Alanları

Küçülen elektronik aletler ile birlikte bu aletlerin bakım onarım ya da montaj işlemleri için kullanılan aletler de bir hayli küçülmüştür. Entegre devre elemanları ile genel elektronik aksamların çıkarılmasında ya da takılmasında bga istasyonu gibi aletler işlev kazanmaktadır.

 

Elektronik Tamiri

Elektronik anlamda bir işletme sahibi olan herkes için bga cihazı ya da bga makinası mutlaka bulunmalıdır. Sıradan lehimleme ürünleri ile entegre şekilde bulunan elemanları sökmek ya da takmak oldukça zor ve tehlikeli olacaktır. Bu zararlar sadece lehimleme ürünleri için değil aynı zamanda devre üzerinde bulunan veri yollarına da zarar vermektedir. Bu gibi durumlarda bga makinesi en kaliteli şekilde üretilen ve kolaylık sağlayan ürün olarak karşımıza çıkmaktadır. Elbette bu ürünlerin de bilinçsiz şekilde kullanılması cihazlara zarar verecektir. Bu bakımdan bga rework istasyonu kullanımı için son derece dikkatli olmak gerekmektedir.

 

Evde BGA Kullanımı

Güvenlik önlemleri alınarak yapılan tamirler için yapılan araştırmalarda bu istasyonların evlerde dahi kullanıldığı gözlemlenmektedir. Kolay şekilde taşınabilen ve oldukça ufak boyutlara sahip olan bu ürünleri kullanmak sadece dikkat gerektirmektedir. Vakum ya da lehimleme için kullanılan havya istasyonu, çift fonksiyonlu tasarımı ile avantaj sağlamaktadır. Farklı ısı seçenekleri için tasarlanmış olan ürünler aynı zamanda tek yönlü olarak da kolaylık sağlamaktadır. Bunun yanı sıra çift fonksiyonlu olarak üretilen lehimleme ya da vakumlama cihazları tek makine ile birden fazla işlem yapılmasını sağlamaktadır. Sınıfının en iyileri arasında bulunan ürünler, küçük elektronik devrelerde kolay bir tamir ya da bakım işlemi sağlamaktadır.

Sıcak Hava Üflemeli Havya

Sıcak Hava Üflemeli Havya ile yapılacak olan tamir ya da bakım işlemleri her açıdan kolaylık sağlayacak bir durum sağlamaktadır. Küçük bileşenleri rahatlıkla yerinden sökmeye ve rahat bir şekilde yerine takmaya yarayan ürünler içinde lehimleme istasyonu da bulunmaktadır. Havya istasyonu entegre edilen yapısı bakımından profesyonel şekilde bakım ya da onarım yapılmasını sağlamaktadır. Sıcaklık kontrol sistemi ile yapılacak olan tamirler eski donanıma yeniden kavuşulmasını sağlayacaktır. Lehimleme istasyonu yedek malzemeleri arasında bulunan pek çok ürünün fiyatı değişmektedir. Bu ürünlerin fiyatları bga makinası fiyatları ile beraber kalitesine göre farklılık göstermektedir. Havya ucu ile havya kolu ya da nozul bakımından aslında küçük elektronik aletlerin hepsi için kullanılan malzemelerde geçerli olan ürünlerde kalite en önemli unsurdur.

Havya ucu ve havya kolu ile oluşan havya seti sıcak hava bakımından stabil bir ortamda bulunulmasını sağlamaktadır. Özellikle sıcak hava istasyonu ile sağlanan kolay bir şekilde sonuç alınmasını sağlayan durumlar ürünlerin pratikliğini de ortaya koymaktadır. Rezistans ile ısı ayarı yapmak ya da nozul ile sağlanacak kolaylıklar gerekli tamir işlemin ya da diğer işlemleri kolay bir hale getirmektedir. Bu şekilde gelişen teknoloji nimetleri rahatlık sağlamaktadır ve hasarları önlemektedir.

 

BGA İstasyonu Kullanım Alanları BGA İstasyonu Kullanım Alanları BGA İstasyonu Kullanım Alanları BGA İstasyonu Kullanım Alanları BGA İstasyonu Kullanım Alanları BGA İstasyonu Kullanım Alanları BGA İstasyonu Kullanım Alanları BGA İstasyonu Kullanım Alanları

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.