Ayaklı Akrobat Mercek


Ayaklı Akrobat Mercek

Ayaklı akrobat mercek genelde masa başında inceleme yapılacağı zaman kullanılan mercek türüdür. Büyüteç yakınsak (yakınlaştıran) mercekten yapılan bir yakınlaştırma aracıdır.

 

Loop mikroskop, masa üstü mikroskobun verimi arttırılmış halidir. Masa üstü mikroskoba göre daha detaylı inceleme yapma imkânı oluşturmaktadır. Ayaklı ışıklı luplar genelde saç ekim merkezlerinde kullanılmaktadır. Kafa derisinin daha detaylı görünmesini sağlayarak hücresel saç ekimleri gerçekleştirmeye yardımcı olur. Ayaklı merceği daha çok resim yapan insanlar kullanmaktadır. Tuvalin detaylarına göre boyama yaparak detaylı ve mükemmel resimler ortaya çıkmasını sağlar. Akrobat büyüteç rahat hareket edebilme yeteneği ile masa başı detay gerektiren işlerde kullanılmaktadır. Ayaklı ışıklı büyüteç bazı diş merkezlerinde dolgu yaparken ya da diş içinde onarım yaparken diş sinir ve dokularına zarar vermemek adına kullanılan bir araçtır. Standlı tipi akrobat büyüteç daha çok cilt bakım merkezlerinde kullanılmaktadır. Özelliklede botoks uygulamaları yapılırken cilt gözeneklerinin görüntüsü yakınlaştırılarak doğru şekilde botoks yapılmasını sağlamaktadır. Ayaklı akrobat mercekler bir ressamın resim detaylarını inceleterek resim yapmasına da yardımcı olan bir araçtır. Mercek, büyüteçlerin kullanım alanları çok fazladır. Aslında büyüteç ve mikroskop camları merceklerden üretilmektedir. Büyüteçler merceklerin fizik kurallarına göre yansıtma kuralı ile sistematik olarak çalışır.

 

Mercek Çalışma Sistemi 

Merceğin çalışma sistemi ışığın saydam ortamdan geçerken kırılma özelliği ile görüntüleri netleştirme sistemidir. Büyüteç ve mikroskoplarda ince kenarlı (yakınsak) mercek kullanılmaktadır. Gözlüklerde ise ince kenarlı(yakınsak), kalın kenarlı mercek(ıraksak) ikisi de kullanılmaktadır. İnce kenarlı mercek kullanılan büyüteç ve mikroskoplardaki görüntü çukur aynadaki gibi olduğu için görüntü yakınlaşır. Kalın mercekten yapılan gözlük ve diğer araçlarda görüntü tümsek aynadaki gibi oluştuğu için uzaklaşır. Büyüteç, mikroskoplar mercek sistemi ile çalıştığı için merceğin özelliğini gösterirler. Mercekler ışığın kırılması prensibi ile çalıştığı için ışığın kırılıp uzantısının odaktan geçme ya da odak uzantısından geçmesine göre görüntü yakınlaşır ya da uzaklaşır. Tüm bu mekanizma günlük hayatımızda dahi kullandığımız birçok araçta yer almaktadır. En basiti gözlüklerde kullanılmasıdır. Daha detaylı çalışma imkânı sağlar. Tüm bu kullanım alanlarının genişlemesi birçok alanda insanların işini kolaylaştırmakta ve gerek eserle sahte eseri ayırt edebilmeyi sağlamaktadır. Hayatımızın hemen her alanında bulunan bu araçlar bize birçok kolaylığın yanı sıra sağlık açısından da yardımcı olmaktadır.

 

Gözlüklerde kullanılan yakınsak mercekler yakını görmeyenlere, ıraksak mercek de uzağı görmeyenlere yardımcı olmaktadır. Birçok insan görme problemlerinden dolayı dışarı çıkmak istemezken yapılan bu gözlükler sayesinde normal hayatına devam edebilmektedir. Dünyanın en harika buluşlarından olan mikroskopta birçok bakteri ve gözle görülemeyen organizmaların incelenmesini ve ilaç üretilmesini sağlamıştır. İnsanların kan gruplarına göre kanlarında hangi maddenin daha çok olduğu incelemelerine de katkısı büyüktür. Ayrıca mikroskop kök hücre üretilmesinde ve çeşitli sağlık sorunlarına karşı çözüm üretilmesinde de çok ise yaramıştır. Midedeki gastrit rahatsızlığına neden olan bakterinin incelenmesi ve tedavisi için araştırmaların yapılmasında da mikroskobun rolü büyüktür. Özellikle çocukların gözle görülemeyecek küçüklükteki canlıları ya da gözümüzle çok küçük görünen canlıları keşfetmelerinde büyüteçlerinde katkısı büyüktür. Bir çocuğun büyüteçle bir karıncaya baktığında "aaa anne kocamanmış karınca” tepkisi onun ne kadar çok dikkatini çektiğinin belirtisidir. Çocuklar öğrendiklerini kolay kolay unutmazlar bu nedenle büyüteçlerle yaptıkları keşifleri yıllar sonrada hatırlayarak şaşkınlıkla o anları anacaktır. Çocukların hayatında iz bırakacak anıları olması hiç bir şeye değişilmeyecek kadar güzeldir. Az biraz detay çocuğunuzun hayallerinde kocaman olabilir.

 

 

Ayaklı Akrobat Mercek Ayaklı Akrobat Mercek Ayaklı Akrobat Mercek Ayaklı Akrobat Mercek Ayaklı Akrobat Mercek Ayaklı Akrobat Mercek Ayaklı Akrobat Mercek Ayaklı Akrobat Mercek

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.