Antistatik Ürünler

11-01-2018 10:40


Antistatik Ürünler

Antistatik ürünler statik elektriği oluşturmayan ve oluşumuna engel olabilen malzemelerdir.

Antistatik Ürünler 

 

Kullanıldığı yerler günlük hayatta olmasa da fabrika iş yeri ve ocaklar gibi birçok alanda ve özellikle teknolojik alanda çok fazla kullanılırlar ve kullanılmalıdırlar. İnsanlar vücutlarında yüksek voltaj taşıyan birer varlık olmaktadırlar. İşte bu sebepten dolayı özellikle elektronik üzerine çalışan insanlarda statik elektriğin olmaması yani düzenli olarak boşaltılması ya da iletimde olmaması gerekmektedir. Çünkü bir kişideki statik elektrik yüksek gerilimli veya kaba devrelerde yalıtkan bir elektrik gibi herhangi bir etkisi olmadan dursa da elektronik devrelerde iletken ya da iletkenliği tetikleyen bir güç olabilirler, bu durum da elektronik devre içerisinde artık elektriklenmelere, yanmalara ve hatta patlamalara sebebiyet verebilir. En iyi ihtimal ile devre düzgün çalışmayabilir. Bu sebeplerden dolayıdır ki bu tarz yerlerde çalışan kişilerin antistatik ürünler kullanmaları gerekmektedir. Bu yazımızda da bu ürünlerden bazılarına değineceğiz.

Antistatik Bileklik

Antistatik ürün olarak ilk değineceğimiz ürün antistatik bileklikolacaktır. Antistatik bileklik elektronik üzerine işleyen fabrikalar ve kuruluşlarda kullanılması elzem ve zorunlu bir üründür. Genel kullanım şekli çalışanlar bu bilekliği bileklerine taktıklarında bilekliğin kutbunu topraklamaya bağlı olan metal bir çerçeveye değirerek vücutlarındaki statik elektriği boşaltabilirler genel olarak bu malzemenin iç direnci yaklaşık 1 mili ohm olmaktadır. Ayrıca antristatik bileklikler farklı isimler ile de adlandırıla bilirler, antistatik bilekliklere esd bileklik ya da elektro statik bilekliği de denilebilir. Diğer bir ürün ise antistatik fırçaolmaktadır. antistatik fırçalar ise elektronik devre kartlarında statik elektriklenmeyi önlemektedir. Antistatik olmayan bir fırça ile temizleme işlemi yapıldığında sürtünmeden dolayı elektriklenme olur antistatik fırçalar bu elektriklenmeyi önlemektedir. Bu ürünler dışında topuk bandı bir insanın statik elektriğini topuklarına takabileceği bu aparatla atmasına yardımcı olan bir malzemedir. Antistatik el aletleriise oldukça çeşitli olmaktadır. Bu ürünler ise bahsettiğimiz eds bilekliği, antistatik fırça, eds sandalye, eds giyim, eds masa, eds kutu, eds kontrol kalemi, eds çöp kutusu ve eds ölçüm aletleri gibi birçok antistatatik ürün bulunmaktadır.

Elektronikçi Tornavida Seti 

Antistatik ürünlerde son olarak değineceğimiz ürün ise elektronikçi tornavida seti olacaktır. Adı üzerinde bir elektronikçinin kullanacağı tornavidalar da statik elektrik oluşturmamalı, statik elektriği iletmemeli ya da iletimi engellemelidir. Yani bu setteki ürünler de antistatik özellikte olmaktadırlar. Ayrıca bu setlerde bulunacak malzemeler bir tornavida setinde bulunan malzemelerden farksız olmaktadır. Yani set içerisinde çeşitli boyut ve kalınlıklarda düz tornavida uçları, yıldız tornavida uçları ve alyan tornavida uçları bulunmakta bunlar ile birlikte antistataik tornavida tutamağı ya da başka bir değiş ile tornavida sapı bulunmaktadır. Tabi bu ürünlerin standart tornavida setinden farkı ise her birinin antistatik ürün özelliği olmasıdır. Esasen bu antistatik tornavida setlerinin içeriğinde nelerin bulunduğu setin içeriğine göre değişmektedir çünkü tek düze gelen sabit bir set bulunmamakta ve her setin boyutları farklı olabilmektedir. Elektronikçi tornavida setlerinin fiyatları ise setin içeriğine, kullanılan elektrostatik malzemenin kalitesine yani ürünlerin ne kadar antistatik olduğuna, set ergonomisine göre değişmektedir. Bu ürünler günlük hayatta kullanılmasına gerek duyulmayan ürünler olsa da elektronik ve elektronik üzerine yapılan çalışmalarda herhangi bir çalışma sorunu olmaması ya da daha kötüsü herhangi bir patlama durumu olmaması için kullanılması zorunlu olan ürünlerdir.

 

Antistatik Ürünler Antistatik Ürünler Antistatik Ürünler Antistatik Ürünler Antistatik Ürünler

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.