Antistatik Fırça Kullanımı

10-01-2018 11:42


Antistatik Fırça Kullanımı

Antistatik ürünler genel anlamda elektronik ve elektronik üzerine olan işletmeler tarafından sıkça kullanılsa da farklı işletmelerde de kullanımları mevcuttur.

 

Antistatik Ürünler

Bu işletmeler şu şekilde sıralanabilir. Plastik ve plastik üzerine açılmış olan işletmeler, tekstil üzerine çalışan işletmeler ve ambalaj üzerine çalışan işletmeler. Ayrıca bu işletmelerin dışında kullanımları mevcut olan makinalar da bulunmaktadır. Bu makinalar ise şu şekilde sıralanabilir; baskı makinaları, plastik makinaları, RAM makinaları, film sarma makinaları, levha çekme makinaları, levha çekme makinaları, sleve etiket makinaları, ipek baskı makinaları, kâğıt kesme makinaları, kumaş katlama makinaları ve bu makinalar gibi daha birçok çeşitli makinalarda kullanımları mevcut olmaktadır. Bu makinalarda genel olarakantistatik ürünlerin hepsi kullanılmasa da elektriklenme yamama özelliğinden dolayı antistatik fırça ve bunun gibi bazı anti statik ürünler kullanılmaktadır.

Antistatik Fırça 

Antistatik fırçalar temizleme ya da statik elektriklenmeyi dağıtmak ve ortadan kaldırmak için kullanılırlar. Bu temizleme işlemlerinde antistatik olmayan malzemelerin kullanılmamasının sebebi ise antistatik olmayan fırçalar sürtündükleri yüzeylerde elektriklenmeye sebebiyet verir. Bu elektriklenmelerden dolayı yanma ihtimali, patlama olma ihtimali veya düzgün ve randımanlı çalışmama olasılığı olan ürünlerde antistatik fırçaların kullanılması gerekmektedir.

Elektronik Tamiri

Antistatik fırçalar diğer ürünlere göre yüksek dirençli tüylere sahip olan fırçalar oldukları için sürtündükleri, temas ettikleri yüzeylerde direnç büyüklüğünden dolayı herhangi bir gerilim oluşmasına engel olurlar bu durum da elektriklenme ya da statik elektrik oluşma durumunu engellemektedir. Antistatik fırçalar bu özelliklerinden dolayı elektronik tamirlerinde sıkça kullanılmaktadırlar. Elektronik tamiri üzerine çalışan kişiler bu fırçaları malzemeleri temizlemek için ki buna örnek olarak lehim temizleme ve daha farklı temizleme çeşitleri olabilir, ya da üzerinde çalışacakları malzemenin statik elektriklenmesini dağıtmak yok etmek için de kulana bilirler. Statik elektriğin yok edilmesi elektronik tamiri için çok önemli bir durumdur çünkü statik elektrik elektronik devrelerde yanma ve patlamalara sebep olabilir.

Antistatik Fırça Kullanımı

Antistatik fırçalar öncelik olarak elektronik üzerine olan ürünlerde kullanılsa da elektriklenme yapmadıklarından ve iletkenliklerinin minimal düzeyde olmasından dolayı elektriklenme olmaması istenilen her alanda kullanımları mevcut olarak bulunmaktadır. Antistatik fırçaların birbirinden farklı çeşitleri bulunmaktadır. Antistatik fırçalar kullanım alanlarına göre ayrı materyaller ve maddeler ile hazırlanırlar. Antistatik fırçaların çeşitliliğinin sebebi ise bu maddelerin birbirinden farklı olmasıdır. Ancak genel itibari ile kullanım amaçları aynı amaç yani herhangi bir hasara sebep olacak elektriklenmeyi önlemek için kullanılırlar. Antistatik fırçalarda genel olarak kullanılan maddeler ise karbon, akrilik fiber, çekil ve bakır gibi materyaller ile hazırlanırlar. Karbon kullanılarak yapılan fırçalar ve akrilik fiberden oluşan fırçalar genel olarak kâğıt ambalaj ve paketleme sektörlerinde kullanılırlar ayrıca ürünle temas etme durumu yoktur sadece topraklaması sağlandıktan sonra temassız bir şekilde de bu fırçalar kullanılabilmektedir. Çelik materyal kullanılarak yapılan fırçalar ise birçok alanda kullanılmaktadır ve yumuşak paslanmaz çelik ve flamentten oluşmaktadırlar. Bakır materyal kullanılarak yapılan fırçalar ise statik elektriklenmeyi nötrlemek için yani bir manada yok etmek için kullanılırlar. Ancak saf bakırdan oluşmaları gerekmektedir genel olarak film sarım alanlarında kullanılırlar. Bu ürünlerin dışında patlama ihtimali olan yüksek gerilime sahip riskli alanlar için kullanılan ve uzaktan temassız işlem yapma imkânı sunan ve bu durum için farklı materyaller kullanılan fırçalar da mevcuttur. Bu tür fırçalara kısa ex-proof antistatik fırçalar denilmektedir.

 

 

Antistatik Fırça Kullanımı Antistatik Fırça Kullanımı Antistatik Fırça Kullanımı Antistatik Fırça Kullanımı Antistatik Fırça Kullanımı Antistatik Fırça Kullanımı Antistatik Fırça Kullanımı Antistatik Fırça Kullanımı Antistatik Fırça Kullanımı Antistatik Fırça Kullanımı Antistatik Fırça Kullanımı Antistatik Fırça Kullanımı 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.