Anemometre Nasıl Kullanılır?

 

Anemometre Nasıl Kullanılır?

 

Rüzgar hızını ölçmek için bir anemometre kullanılır. Yelken, sörf, balık tutma veya uçurtma uçurma gibi belirli aktivitelere katılmadan önce rüzgarın ne kadar hızlı geçeceğini bilmek faydalı olabilir. Bu ölçümü uzaktan kumandalı bir helikopter veya drone kullanmadan önce de faydalı bulabilirsiniz.

 

Çoğu anemometre rüzgarın fırıldak benzeri bir yapıyı ne kadar hızlı ittiğini hesaplayarak çalışır. Bu hesaplama manuel veya dijital olarak yapılabilir.

 

 

Dijital Anemometrenin Ayarlanması

 

 
Verilen talimatları okuyun. Dijital anemometre satın aldığınızda, bir kullanım kılavuzu ile birlikte gelir. Cihazı kullanmaya başlamadan önce talimatları dikkatli bir şekilde okuyun. Talimatlar, anemometrenizi nasıl ayarlayacağınız ve okuyacağınız konusunda size yol gösterecektir. 
 

 

 

Pili Takın

 

 
Anemometre bir batarya ile gelir ve bataryayı cihazın arkasına takmanız gerekecektir. Pil bölmesini arkadan sökün ve pili içeri yerleştirin. 
 

 

 

Cihazı Açın

 
 
 
Cihazın ön tarafında bir güç düğmesi olacaktır. Piller takıldıktan sonra cihazı açabilir ve rüzgar hızını kaydetmeye başlayabilirsiniz.
 

 

 

Tercih Ettiğiniz Ölçüm Ayarını Seçin

 
 
 
Çoğu dijital anemometre, farklı ölçüm seçeneklerine sahip olacaktır. Örneğin, rüzgar hızını km / saat, mil / saat, ft / saniye, ft / dakika ve knot olarak hesaplayabilirsiniz. Farklı ölçüm seçeneklerini taramak ve kullanmak istediğinizi seçmek için ünite düğmesine basın.
 

 

 

Dijital Anemometrenin Okunması

 

 

 

Cihazı Havada Yüksek Tutun

 
 
 
Ölçüm seçeneğini seçtikten sonra, rüzgar hızını hesaplamaya hazırsınız. En iyi sonuç için, cihazın rüzgar yönüne baktığından emin olun. Rüzgar akışını engellemeyin. Cihazın önünde durmadığınızdan veya vücudunuzdaki rüzgar akışını engellemediğinizden emin olun. En doğru okumayı elde etmek için açık bir alan bulmaya çalışın. 
 
Rüzgarın engellenmediğinden emin olmak için cihazı başınızın üzerinde tutabilirsiniz. Rüzgar hızı numarasını okuyun. Cihaz tarafından hesaplandıktan sonra rüzgar hızı ekran ekranında görünecektir. Okuma dışında hava akışını ölçüyorsanız, rüzgar yükselir ve rüzgar rüzgârları ile yavaşlar gibi değişmeye devam edecektir.

Maksimum düğmesine basabilirsiniz ve cihaz en yüksek hesaplanan rüzgar hızını gösterecektir.

Anemometre Nasıl Kullanılır Anemometre Nasıl Kullanılır Anemometre Nasıl Kullanılır Anemometre Nasıl Kullanılır Anemometre Nasıl Kullanılır

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.