5 Adımda Sıvı Lehim Nasıl Yapılır?

25-06-2018 10:31

5 Adımda Sıvı Lehim Nasıl Yapılır?

Sıvı lehimler çoğunlukla metal ve beton gibi diğer güçlü malzemeleri yapıştırmak için kullanılır. Güçlü ve suya dayanıklı yapıştırıcılar olduğu için, sıvı satıcılar birçok müteahhit ve metal işçisi arasında tercih edilen ağır iş yapıştırıcısıdır.

Lehimlemeye başlamadan önce yapacağınız proje için hangi lehimleme yöntemini seçeceğinize karar verin.  

Adım 1

Amacınıza göre tüpte veya tenekede sıvı lehim seçenekleri arasında karar verin. Tenekedeki lehim, daha fazla yapışkanlık alanı için tavsiye edilirken, bir tüp içerisindeki lehim fazla miktarda yapıştırıcı içermeyen daha küçük işler için kullanılmaktadır.

Adım 2

Birbirine bağlamayı planladığınız yüzeyleri inceleyin. Sıvı lehimin en iyi şekilde çalışması için, yüzeyler temiz, kuru ve pürüzsüz olmalıdır.

Adım 3

3. Adımda yapıştırıcıyı uygulayın. Bir tüpten lehim kullanıyorsanız, doğrudan tüpten uygulayabilirsiniz. Bir kutudan kullanıyorsanız, yüzeyinize uygulamak için tahta bir çubuk kullanabilirsiniz. Sıvı lehimin her iki yüzeye uygulanması gereksiz olabilir ve genellikle sadece bir yüzeyin kaplanması yeterlidir.

Adım 4

İki yüzeyi yirmi dakika boyunca sıkıca sıkıştırın. Sonrasında, yapıştırıcı muhtemelen yirmi dört saat boyunca maksimum mukavemetine ulaşması için bağlanmış şekilde beklemelidir.

Adım 5

Bağı çözmek isterseniz, yapıştırılmış yüzeylere aseton uygulayın. Aseton, yüzeyleri birbirine bağlayan bileşikleri çözecektir.

5 Adımda Sıvı Lehim Nasıl Yapılır 5 Adımda Sıvı Lehim Nasıl Yapılır 5 Adımda Sıvı Lehim Nasıl Yapılır 5 Adımda Sıvı Lehim Nasıl Yapılır

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.